Imprimare

La SJU Sibiu pacientii vin cu medicamente si fese de acasa

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a reusit, in ultimul an, sa progreseze doar din punct de vedere al achizitiei de aparatura medicala noua, fiind cumparate 27 aparate performante cu fonduri de la Ministerul Sanatatii, Consiliul Judetean si Ambasada Japoniei, anunta Agerpres.

"In cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu exista un deficit de materiale sanitare care afecteaza mai multe sectii ale institutiei si pacientii internati in cadrul acestora. Este vorba in primul rand de un deficit de vacutainere, fese si chiar unele medicamente. Au aparut situatii in care pacientii au fost nevoiti sa cumpere din resurse proprii anumite materiale sanitare", a declarat, vineri, directorul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu.

In Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sibiu exista situatii in care medicii si asistentele medicale pun bani de la ei si pentru cumpararea hartiei necesare intocmirii fiselor de iesire.

Spitalul sibian cu cei mai multi pacienti a reusit in 2011 sa achizitioneze 14 aparate medicale cu fonduri de la Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean Sibiu, respectiv 13 aparate medicale in baza contractului de grant incheiat intre Ambasada Japoniei si SCJU Sibiu. Toate aceste aparate se folosesc in cadrul sectiilor unde au fost repartizate.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/La-SJU-Sibiu-pacientii-vin-cu-medicamente-si-fese-de-acasa_16497/

lauff lautf laurf