Imprimare

Salariile angajatilor Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi, amanate de ancheta DNA

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Salariile angajatilor de la Institutul de Boli Cardiovasculare "George Georgescu" din Iasi nu vor mai fi platite la timp. Asta pentru ca in cele doua zile de controale, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au ridicat zeci de calculatoare, laptop-uri si documente, printre care si cele cu informatiile necesare platii salariilor pentru fiecare angajat in parte, a declarat managerul institutiei, prof.univ.dr. Grigore Tinica, citat de Agerpres.

De asemenea, prof. Tinica, considerat a fi unul dintre cei mai buni chirurgi cardiologi din Europa, a explicat ca procurorii DNA au venit acasa la el inca de la ora 6.00, joi dimineata, si nu l-au lasat sa se spele pe fata sau sa faca un dus inainte de a pleca la institut.

"M-am simtit umilit. Ma asteptam la orice si chiar aveam pregatite si bagajele. Suntem totusi niste medici, niste intelectuali. Acesti oameni au actionat de parca ar fi avut de-a face cu traficanti de persoane, traficanti de droguri. Chiar daca ne considera cineva vinovati, ar fi de dorit o atitudine mai civilizata", a declarat prof.dr. Grigore Tinica.

La sfarsitul saptamanii trecute, s-au efectuat 19 perchezitii atat in incinta Institutului de Boli Cardiovasculare, cat si la domiciliul unor medici si asistente, dar si la Chitila, unde locuieste soacra prof. Tinica.

"S-a descins si la domiciliul mai multor angajati ai institutului si al unor rude ale lor, inclusiv la soacra mea, o femeie care in 1949, cand avea varsta de doi ani, a fost ridicata si exilata in Siberia, unde a crescut in surghiun. Si atunci si acum aceasta descindere i-a provocat mari neplaceri din punctul de vedere al sanatatii, ea fiind cardiaca, cu hipertensiune arteriala si cardiopatie ischemica", a spus managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Iasi.

Avocatul profesorului iesean, Ionel Nechita, crede ca procurorii DNA vor sa vada modul in care se deruleaza doua proiecte europene, in valoare totala de cinci milioane de euro. "Am constatat ca sunt interesati de cele doua proiecte implementate de aceasta institutie, proiecte care au beneficiat de finantari din fondurile europene, proiectele cu acronimul CC TIFA si E CORD, in valoare de cinci milioane de euro. Acestea trebuie sa fie finalizate in luna septembrie a acestui an", a explicat avocatul.

Atat in opinia avocatului, cat si a prof. Tinica, se incearca discreditarea Institutului de Boli Cardiovasculare din Iasi. Managerul unitatii medicale crede ca evolutia Institutului a deranjat companii sau furnizori de servicii medicale care s-au simtit amenintate din cauza dotarii cu aparatura performanta din fondurile europene.

"Pierd probabil pacineti si, probabil, si bani. Atunci se incearca anihilarea institutiilor performante din Romania, ca spitalele de varf sa fie puse pe butuci pentru ca ulterior sa fie privatizate", a conchis prof.dr. Grigore Tinica.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Salariile-angajatilor-Institutului-de-Boli-Cardiovasculare-Iasi_-amanate-de-ancheta-DNA_16496/

lauff lautf laurf