Imprimare

Peste 100 de pacienti, tratati in noul Centru de Chirurgie vitreo-retiniana din Timisoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Proiectul "Regional Center of Vitreo-Retinal Surgery and Ophthalmo-Oncology", desfasurat de catre Spitalul Clinic Municipal de Urgenta Timisoara (SCMUT) s-a incheiat. Initiativa a fost finantata in urma primului apel pentru propuneri de proiecte a Programului IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania - Republica Serbia, dupa cum informeaza Agerpres.

Mai exact, unitatea medicala a infiintat, in premiera regionala, un centru de chirurgie oculara vitreo-retiniana adresat unor afectiuni oculare cu potential invalidant (dezlipirea de retina, hemoragia vitreeana, retinopatia diabetica proliferativa etc), afectiuni ce nu aveau pana la acest moment posibilitatea de a fi solutionate pe plan regional, centrul oferind pacientilor din zona de granita romano-sarba accesul la tehnologii terapeutice de ultima ora.

"Bugetul total al proiectului a fost de 674.070 euro iar durata de implementare de 16 luni, in perioada 10 decembrie 2010 - 9 aprilie 2012", a declarat Ramona Gadea, purtator de cuvant al spitalului.

Pe perioada implementarii proiectului au fost examinati si operati, in cadrul noului Centru de Chirurgie vitreo-retiniana peste 100 de pacienti, atat din Romania, cat si din Serbia. Se doreste ca, anual, peste 200 de pacienti sa beneficieze de interventii chirurgicale in acest centru.

Compartimentul de Oftalmologie SJU Alba Iulia, inaugurat

Pacientii din Alba nu vor mai fi nevoiti sa se deplaseze la clinicile din Cluj, Mures sau Sibiu pentru a se opera de cataracta. Asta pentru ca s-a inaugurat Compartimentul de Oftalmologie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Alba Iulia.

Investitia a depasit 1,2 milioane de lei si a constat in dotarea Compartimentului cu un bloc operator si cu aparatura de ultima generatie.

Cum medicii oftalmologici din Alba Iulia nu au avut posibilitatea pana acum sa si opereze, au mers in ultimele luni la specializare la Cluj Napoca, pentru a putea pune in practica ceea ce au invatat.

Tot la SJU Alba Iulia, in urma cu mai bine de o luna a fost inaugurata Sectia de ATI, care, incepand cu ianuarie, a fost reabilitata si modernizata integral, printr-o investitie totala de 1.250.000 de lei.

Pana in vara, vor fi terminate si lucrarile de extindere si modernizare a sectiei de Oncologie, iar in scurt timp va demara si modernizarea sectiei UPU. Banii care vor fi alocati in acest an de catre CJ Alba pentru reabilitarea si dotarea cu aparatura medicala performanta a spitalului se ridica la 6 milioane de lei.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-100-de-pacienti_-tratati-in-noul-Centru-de-Chirurgie-vitreo-retiniana-din-Timisoara_16499/

lauff lautf laurf