Imprimare

“Si eu traiesc sanatos!” - parte a celei mai mari retele internationale de combatere a obezitatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Miscarea nationala “Si eu traiesc sanatos!” (SETS) devine membru oficial al Epode International Network (EIN) alaturi de alte 23 de programe nationale cu metodologii similare din 18 tari, printre care amintim Franta, Belgia, Spania, Olanda, Grecia, Mexic, Canada, Brazilia, Polonia, Portugalia, Australia si Noua Zeelanda.

Misiunea retelei internationale este de a preveni obezitatea infantila si de a promova un stil de viata sanatos in randul familiilor prin implementarea strategiilor de sanatate axate pe Programe Bazate pe Comunitate (Community Based Programmes – CBP). Miscarea SETS din tara noastra, lansata in martie 2011, atinge aceste obiective in cadrul campaniilor de informare, educare si activare directa in scoli si comunitati, programate in urmatorii cinci ani.

„Recunoasterea internationala a miscarii este o reusita. Ca membru activ al retelei EIN, Fundatia PRAIS si toti partenerii miscarii SETS devin parte a unei aliante globale care reuneste programe puternice sustinute de institutii, organizatii, universitati, medici de renume. Aceasta alianta ne va permite schimbul de bune practici, de studii si informatii, precum si masurarea rezultatelor interventiilor „cross countries”. Abordarea noastra este holistica: minte, trup, spirit. Numai dintr-o astfel de perspectiva putem influenta obiceiurile de stil de viata”, a declarat Silvia Bucur, presedintele Fundatiei PRAIS, initiatorul miscarii SETS.

Proiectul mioritic a fost prezentat la reuniunea DG Sanco - High Level Group on Nutrition and Physical Activities, la care au participat reprezentantii Ministerelor Sanatatii din statele membre ale Uniunii Europene.

Miscarea, lansata si in Roman

Pe data de 3 aprilie, miscarea a fost lansata oficial si in Municipiul Roman. Astfel, in anul scolar 2011 - 2012, peste 68.000 de elevi din ciclul primar din 215 scoli din Bucuresti si Roman, 2.000 de cadre didactice si peste 120.000 de parinti au acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului, despre igiena si valori morale. Elevii au primit gratuit doua carti educationale, in baza carora sunt predate lectii de catre invatatori, in cadrul orelor extracurriculare. Toti copiii se pot inscrie voluntar in “Cluburile SETS – Miscare si Distractie” participand la concursul anual al celor mai active cluburi.

120 de studenti din cadrul UNEFS sustin lectii deschise in Capitala si fac demonstratii sportive alaturi de elevi in scoli.

Miscarea nationala este sustinuta de medici, sportivi, psihologi de renume, precum si de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman, Federatia Romana de Atletism, UNEFS, Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Societatea Romana de Nutritie, Carrefour, Federatia Romalimenta.

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/_Si-eu-traiesc-sanatos_---parte-a-celei-mai-mari-retele-internationale-de-combatere-a-obezitatii_16500/

lauff lautf laurf