Imprimare

Sindicatul Institutului Cantacuzino cere demiterea directorului institutiei

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Sindicatul Institutului Cantacuzino din Capitala cere demiterea directorului Radu Dorel Lucian, pe motiv ca acesta ar refuza sa faca achizitii. Asta in conditiile in care toate liniile de productie fiole sunt inchise. Solicitarea urmeaza sa fie analizata de ministrul Sanatatii, care promite si ca va discuta cu angajatii, anunta Mediafax.

Sindicatul TESA din Institutul Cantacuzino arata intr-un memoriu ca directorul general interimar Radu Dorel Lucian a fost repus in functie la 15 septembrie 2011, prin ordin al ministrului Sanatatii, dupa ce, in 2009, a fost inlocuit de la conducerea institutiei, pentru management defecutos.

"Radu Dorel Lucian a mai fost director general in perioada 2005-2009, fiind inlocuit la sfarsitul mandatului pentru management defectuos, ca urmare a memoriilor sindicatului TESA-IC", se precizeaza in memoriul semnat de liderul organizatiei, Dumitru Viezureanu, vicepresedintele Monica Balteanu si secretarul Viorica Rusu.

In primul mandat al lui Radu Lucian, respectiv din 2007, au inceput sa se desfiinteze ariile de productie, fara ca membrii comitetului de directie sa aduca obiectii sau solutii alternative, mai spun liderii de sindicat. In opinia sindicalistilor, nici in actualul mandat, directorul general nu-si indeplineste obligatiile si nu-si asuma responsabilitatile pe care le implica aceasta functie. Sindicatul sustine ca directorul nu asigura conditiile corespunzatoare de lucru pentru salariati, prin refuzul de a semna documentele necesare achizitionarii materiei prime, a reactivilor de diagnostic, materiale pentru ambalare etc. Toate ariile de productie si fiolaj pentru produse biologice administrabile la om sunt inchise nefiind autorizate de ANM (Agentia Nationala a Medicamentului), mai spun sindicalistii.

"De asemenea, nu se discuta reducerea cheltuielilor cu utilitatile (in situatia in care nu mai producem nimic), cu regia institutului (care se pare ca a ajuns la 62%). Singura solutie avuta in vedere pentru reducerea cheltuielilor este scaderea salariilor, fara sa existe un plan de evaluare si redresare a activitatii", a mai precizat sursa citata.

Pana acum, au fost pierdute doua licitatii pentru mediu Lowenstein (pentru TBC), in valoare de zeci de milioane de lei. In plus, directorul general interimar intarzie sau nu semneaza contracte de colaborare cu terti, pierzandu-se astfel potentiali clienti si potentiale venituri, sustin sindicalistii. "Practic, este blocata activitatea laboratoarelor care efectueaza analize medicale (laboratoare de referinta si laboratorul de analize medicale) si a zonei de medii de cultura pentru bacteriologie. Mai mult chiar, salariatii nu sunt informati asupra situatiei financiare critice a institutului, iar soclicitarile organizatiei si ale directorului economic de a gasi solutii pentru reducerea cheltuielilor au ramas fara raspuns", se mai arata in memoriul Sindicatului TESA.

Ministrul Sanatatii a fost informat despre situatia reclamata de sindicatul TESA de la Cantacuzino si a promis ca va analiza situatia impreuna cu angajatii.

"Vom analiza situatia de la Institutul Cantacuzino. Institutul este in atentia noastra de ceva timp, este intr-o situatie economica dificila. ii vom invita si pe angajati. Vom analiza impreuna", a declarat dr. Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sindicatul-Institutului-Cantacuzino-cere-demiterea-directorului-institutiei_16508/

lauff lautf laurf