Imprimare

Inscrierile pentru rezidentiatul din mai incep pe 17 aprilie

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a stabilit data la care se va organiza concursul de intrare in rezidentiat pentru posturile si locurile ramase neocupate in sesiunea din 20 noiembrie 2011, in domeniul medicina. Este vorba despre sesiunea extraordinara, anuntata la inceputul anului pentru luna martie. Aceasta sesiune va avea loc pe 20 mai si se va desfasura numai in Centrul Universitar Bucuresti.

Inscrierile pentru aceasta sesiune de rezidentiat vor avea loc in perioada 17-27 aprilie 2012.

"Absolventii care candideaza pe post se vor inscrie la directiile de sanatate publica ale judetelor unde doresc sa concureze. In cazul inscrierilor pe loc, acestea se vor face la sediul directiilor de sanatate publica", sustin reprezentantii Ministerul Sanatatii.

In aceasta sesiune, absolventii facultatilor de medicina vor putea concura pe un numar de 98 locuri si 318 posturi de medic rezident care au ramas neocupate dupa repartitia candidatilor promovati in concursul de rezidentiat din noiembrie 2011.

Cele mai multe locuri si posturi ramase neocupate se inregistreaza in specialitatile: Medicina de urgenta (117 posturi in unitati de primiri urgente), Medicina de familie (40 de locuri si 59 de posturi in serviciile de Ambulanta), Neonatologie (28 de posturi), ATI (18 posturi) si Pediatrie (12 posturi).

Detaliile privind organizarea concursului, afisate pana la sfarsitul acestei saptamani

Intrebat la sfarsitul lunii martie cand vor fi afisate listele cu locurile si posturile vacante, ministrul Sanatatii a raspuns ca are "o echipa care lucreaza la partea tehnica".

"Bineinteles, ele vor fi afisate la momentul potrivit. Este nevoie de timp pentru organizarea acestora, echipele mele de specialitati se ocupa de asta. Acum am luat-o invers: am stabilit cand se va da, cu o luna inainte se fac inscrierile, cu nu stiu cat timp inainte va primi nu stiu ce. Deci, exista o derulare si chiar daca nu au incredere in acest concurs, trebuie sa stie ca el se va face", a declarat pentru PaginaMedicala.ro. dr. Ladislau Ritli.

Pana la sfarsitul acestei saptamani, Ministerul Sanatatii va publica pe pagina de web detaliile privind organizarea concursului, precum si metodologia de organizare.

Se stie insa care este tematica. "Tematica pentru sesiunea concursului de rezidentiat din luna mai ramane cea anuntata pentru sesiunea din noiembrie 2011", a explicat Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Sesiunea unui nou concurs de rezidentiat organizat in luna mai a fost aprobata de catre Guvernul Romaniei, la cererea Ministerului Sanatatii la sfarsitul lunii martie.

"Inca de la inceputul acestui an am avut in vedere organizarea unei sesiuni extraordinare de concurs deoarece, in sesiunea din noiembrie 2011, un procent important, aproximativ 40%, din posturile scoase la concurs au ramas neocupate", explica la finalul sedintei de Guvern dr. Ladislau Ritli, ministrul Sanatatii.

Reamintim ca tinerii medici care au promovat concursul de rezidentiat din 20 moiembrie, insa nu au prins loc sau post, nu au fost de acord cu organizarea unui nou concurs si au organizat chiar si un protest in fata sediului Ministerului Sanatatii. Din pacate, ei nu au reusit sa-i induplece pe reprezentantii Ministerului.

Ulterior, odata cu schimbarea Guvernului, concusul programat pentru data de 25 martie a fost amanat deoarece ordonanta de guvern trebuia aprobata si de noul cabinet Mihai-Razvan Ungureanu. La scurt timp, reprezentantii Ministerului au anuntat ca aceasta sesiune extraordinara a rezidentiatului nu va mai avea loc deloc si iata, acum, un nou anunta cum ca ramane in picioare, fiind organizat in luna mai.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Inscrierile-pentru-rezidentiatul-din-mai-incep-pe-17-aprilie_16506/

lauff lautf laurf