Imprimare

Jumatate dintre romani, diagnosticati cu probleme de auz

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Jumatate dintre romanii care au participat la programul national de Testare gratuita a auzului au fost diagnosticati cu diferite forme de pierdere de auz.

Astfel, conform statisticilor, 47% dintre acestia au fost diagnosticati cu diferite forme de pierdere de auz, fiind ulterior indrumati sa urmeze solutia de reabilitare pentru afectiunile lor.

Pe plan mondial, procentul persoanelor cu probleme de auz il depaseste pe cel al persoanelor cu probleme de vaz. Totodata, numarul tinerilor care au pierderi de auz este in crestere, din cauza expunerii la medii poluate fonic.

Afectiunile scad calitatea vietii pacientilor

Clinica Audio-Optica a lansat pe 1 martie campania nationala de Testare gratuita a auzului, in parteneriat cu Fundatia ”Europa, Tara mea”, cu scopul de a informa publicul cu privire la problemele de auz si pentru a preveni diagnosticarea tarzie a acestor deficiente. Testarea gratuita a auzului s-a realizat la cabinetele Audio-Optica din Bucuresti, Brasov, Buzau, Bacau, Iasi, Craiova, Deva, Cluj, Slatina si Ploiesti.

Pacientii depistati cu probleme de auz au fost diagnosticati, informati si consiliati de catre specialisti instruiti in Germania, astfel incat sa beneficieze de solutii complete pentru repunerea in forma si chiar pentru reintegrarea sociala totala (in cazurile de surditate).

In Romania inca exista probleme cu privire la distribuirea aparatelor auditive prin intermediul Directiilor de Sanatate, asociatiile de pacienti tragand un semnal de alarma in acest sens. 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Jumatate-dintre-romani_-diagnosticati-cu-probleme-de-auz_16512/

lauff lautf laurf