Imprimare

Se asteapta o crestere exploziva a cazurilor de dementa timpurie, in Olanda

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Olanda va fi afectata de o "crestere exploziva" cazurilor de dementa timpurie din cauza stilului nesanatos de viata al populatiei, sustin profesorii universitari olandezi citati de ziarul Volkskrant, informeaza Agerpres.

Patru profesori universitari implicati in cercetare au afirmat ca exista o legatura intre stilul de viata nesanatos din tinerete si dementa aparuta la persoanele cu varsta cuprinsa intre 50 si 60 de ani.

"Aceasta boala nu este luata destul in serios. Iti poti ruina restul vietii in primii 25 de ani de viata", a precizat prof. Erik Scherder.

Aproximativ 75.000 de copii olandezi sunt considerati in prezent obezi si 500.000 sunt supraponderali.

"Pana in 2025, vor fi 1,4 milioane de persoane cu diabet in Olanda, dintre care 85% vor fi fie supraponderali, fie obezi", a explicat prof. Jaap Seidell, apreciind ca "sansa ca acestia sa dezvolte dementa este relativ mare".

Specialistii sustin ca numai 1% din cresterea asteptata a cazurilor de dementa este cauzata de factori genetici. Majoritatea oamenilor care dezvolta dementa mor in decurs de sase pana la 12 ani.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Se-asteapta-o-crestere-exploziva-a-cazurilor-de-dementa-timpurie_-in-Olanda_16516/

lauff lautf laurf