Imprimare

ONG-urile, impotriva proiectului de lege privind consilierea in avorturi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatiile neguvernamentale se opun propunerii de lege conform careia femeile urmeaza sa fie consiliate inainte de a face un avort, informeaza evz.ro.

Potrivit publicatiei citate, initiativa, care apartine deputatei Sulfina Barbu, este sustinuta de preoti. Conform proiectului de lege, in timpul consilierii, femeile vor vedea fotografii si vor urmari inregistrari video cu proceduri de avort.

De asemenea, vor primi informatii cu privire la cele doua alternative: adoptia ori asistenta maternala.

Propunerea este criticata aspru de 21 de organizatii neguvernamentale. Acestea au inaintat o scrisoare ministrului Sanatatii, prin care solicita aviz negativ pentru lege.

"Nu va scadea numarul avorturilor si nici nu se va rezolva criza demografica a Romaniei. Sa luam exemplul unei femei de la tara, obligata la cel putin trei drumuri: o data sa i se confirme sarcina, a doua oara la sedinta de consiliere, iar dupa cinci zile sa revina la chiuretaj", explica avocata Iustina Ionescu, purtatorul de cuvant al celor 21 de organizatii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/ONG-urile_-impotriva-proiectului-de-lege-privind-consilierea-in-avorturi_16521/

lauff lautf laurf