Imprimare

Prof. Norina Forna, realeasa decan al Facultatii de Medicina Dentara Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Norina Forna a fost realeasa in functia de decan al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi.

"In cadrul Facultatii de Medicina Dentara activitatea de educatie concentreaza atributele esentiale - performanta, interactivitate, impact practic - cu materializarea permanenta a parteneriatului student - cadru didactic", se arata in planul de management al decanului.

Totodata, prof. dr. Norina Forna sustine ca participarea specialistilor romani la circuitul mondial de valori reprezinta un deziderat de care trebuie sa se tina cont, pornind de la cercetarile concrete, de la capacitatea de a atrage fonduri si mai ales de la capacitatea de a realiza cercetari originale cu profund impact in practica.

Sustinerea financiara, necesara pentru implementarea planurilor strategice

Noul decan precizeaza ca pentru a putea implementa planurile strategice si obiectivele trasate, este necesara o sustinere financiara de durata si o implicare deschisa din partea tuturor factorilor de decizie din cadrul Facultatii de Medicina Dentara.

"Consideram ca este necesara o diversificare a surselor de finantare sau de generare a veniturilor pentru a acoperi ricurile asociate cu scaderea numarului de studenti al FMD ca urmare a trendului de scadere a populatiei tinere la nivel national si comunitar", se arata in planul de management.

Acesta poate fi consultat AICI.

La Facultatea de Medicina a fost aleasa prof. dr. Doina Azoicai, in timp ce la conducerea Facultatilor de Farmacie si de Bioinginerie Medicala se afla prof. dr. Monica Hancianu, respectiv conf. dr. Dan Zaharia.

Concursul pentru ocuparea functiei de decan a constat in doua probe - interviu si prezentarea planului managerial.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Norina-Forna_-realeasa-decan-al-Facultatii-de-Medicina-Dentara-Iasi_16525/

lauff lautf laurf