Imprimare

OMS: Cazurile de dementa se vor tripla pana in 2050

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca pana in 2030 cazurile de dementa ar urma sa se dubleze. Potrivit Agerpres, pana in 2030, cazurile se vor tripla, astfel ca 115.4 milioane de persoane din intreaga lume vor fi afectate.

In prezent, exista 35.6 milioane de pacienti care sufera de dementa. Desi cazurile de dementa sunt intalnite in toate tarile, mai mult de jumatate dintre persoanele vizate traiesc intr-o tara cu venituri scazute sau intermediare.

Conform statisticilor, tratarea si ingrijirea persoanelor afectate de dementa presupun costuri extrem de ridicate. Mai precis, 604 miliarde de dolari pe an.

OMS recomanda autoritatilor sa implementeze programe axate in principal pe reducerea stigmatizarii si furnizarea unor medicamente de o calitate mai buna.

Totodata, in contextul in care absenta diagnosticului este o problema majora, OMS pune de asemenea accentul pe imbunatatirea formarii personalului din domeniul sanatatii, dar si pe diagnosticarea precoce si sensibilizarea publicului in fata bolii.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Cazurile-de-dementa-se-vor-tripla-pana-in-2050_16528/

lauff lautf laurf