Imprimare

Valoarea scazuta a HDL colesterolului duce la sindrom coronarian acut

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Persoanele cu valori scazute de HDL colesterol au o mare probabilitate sa fie afectate de sindromul coronarian acut, dupa cum a avertizat Societatea Spaniola de Cardiologie (SEC). Potrivit Agerpres, s-a ajuns la aceasta concluzie in urma unui studiu.

"Cel mai important rezultat al studiului nostru a fost demonstrarea modului in care nivelurile de colesterol HDL afecteaza organismul nostru in ipoteza sindromului coronarian acut", a declarat cardiologul Alberto Cordero.

S-a demonstrat ca pacientii cu SCA prezinta concentratii plasmatice de colesterol HDL mai scazute si ca riscul este cu atat mai mare cu cat sunt mai mici valorile plasmatice de acest tip. Concret, 69,4% dintre pacientii care prezentau SCA aveau concentratii de colesterol 'bun' (HDL) sub nivelul de 40 mg/dl.

"Valoarea adaugata a rezultatelor obtinute in cursul analizei noastre consta in faptul ca nivelurile scazute de colesterol HDL prezinta o puternica asociere cu prezenta cardiopatiei ischemice, ceea ce poate avea importante implicatii pentru gradarea riscului in cazul pacientilor cu durere toracica", a continuat medicul.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Valoarea-scazuta-a-HDL-colesterolului-duce-la-sindrom-coronarian-acut_16532/

lauff lautf laurf