Imprimare

A fost inaugurat primul centru privat specializat in implant cohlear din Romania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Primul centru privat specializat in implant cohlear din Romania s-a inaugurat la spitalul Sf. Constantin din Brasov. Centrul beneficiaza de investitii de peste 300.000 de euro, are trei sali de operatie si este dotat cu aparatura de ultima generatie.

Unitatea are si un centru de audiologie si protezare auditiva pentru diagnosticarea si corectarea deficientelor de auz la orice varsta.

„La un an de la inaugurarea spitalului, suntem incantati sa anuntam aceasta premiera. Am investit in acest proiect si ne propunem sa efectuam frecvent astfel de interventii complexe, intrucat dispunem de medici cu experienta bogata si tehnologia necesara. Spitalul Sf. Constantin devine acum o alternativa convenabila pentru acest gen de interventii, la un nivel calitativ similar centrelor de profil din strainatate. Efectuarea implantului cohlear reprezinta pentru noi o realizare deosebita si deschide calea catre alte proiecte de anvergura pentru care ne pregatim, cum ar fi transplantul renal si hepatic”, sustine dr. Bogdan Angheloiu, managerul general al Spitalului Sf. Constantin.

Primele implanturi au fost deja realizate

Primele implanturi cohleare au fost efectuate joi, la doua fetite cu varsta de 5 si 6 ani, de catre dr. Sorin Sabau seful sectiei ORL din cadrul spitalului. Garantia pentru partea implantata este de 10 ani, iar costul unui aparat depaseste 20.000 de euro.

"Aceasta interventie a fost o premiera pentru Brasov. Interventia a decurs bine si cele doua fetite se vor recupera fara probleme in urmatoarele zile. Speram sa dezvoltam aceasta activitate si acest tip de interventie chirurgicala care in anumite conditii, dupa o anumita reeducare post-operatorie poate reda auzul unui copil sau a unui adult care are o pierdere totala de auz sau o surzitate profunda. Speram sa continuam aceasta activitate in sistem privat, sa putem completa implantul cohlear care se realizeaza prin Programul National de implant in clinicile universitare din Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si in urma cu doi ani, si la clinica din Targu-Mures", a declarat dr. Sorin Sabau (foto 2), seful sectiei ORL, coordonatorul proiectului de implant cohlear din cadrul spitalului Sf Constantin.

Speciaslistul roman si-a castigat experienta in stagii de perfectionare in clinici din strainatate si datorita lui a fost initiat Programului National de Implant Cohlear la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Tg. Mures in perioada 2007 – 2011. Acum, dr. Sabau a beneficiat de asistenta unei echipe de medici de la clinica Universitara ORL din Innsbruk Austria. Este vorba despre prof. dr. Georg Sprinzl si dr. Astrid Wolf-Magele.

Importanta evenimentului medical a fost marcata de desfasurarea unui simpozion cu tema „Diagnosticul si reabilitarea deficientelor de auz”, desfasurat la Brasov. La evenimentul organizat de Spitalul Sf. Constantin a participat si prof. dr. Silviu Albu, presedintele Societatii Romane de ORL, alaturi de delegatia austriaca si echipa ORL a spitalului privat, prelegerile si demonstratiile practice transmise live din sala de operatie adresandu-se membrilor lumii medicale brasovene.

Spitalul Sf. Constantin a fost inaugurat in luna martie 2011, este un proiect dezvoltat de SC Teo Health S.A, companie medicala brasoveana cu capital exclusiv privat si beneficiaza de investitii in valoare de 20 de milioane de euro. Spitalul cuprinde 7 sectii cu saloane pentru spitalizare continua si de zi totalizand 79 de paturi si ofera conditii de tratament la cele mai inalte standarde in chirurgie generala,chirurgie plastica, neurochirurgie,oncologie medicala,ORL adulti si copii, ortopedie-artroscopie, urologie,un bloc operator cu trei sali de operatie multifunctionale si o sectie de terapie intensiva dotata cu 13 paturi specializate.

Unitatea medicala este si primul spital privat din tara care a demarat proiectului pentru efectuarea transplantului hepatic si renal.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/A-fost-inaugurat-primul-centru-privat-specializat-in-implant-cohlear-din-Romania_16536/

lauff lautf laurf