Imprimare

Nou-nascut declarat mort, gasit in viata dupa 12 ore petrecute la morga

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Caz surprinzator la un spital din Argentina unde, un copil "mort" a fost gasit in viata intr-un sertar de la morga spitalului de catre mama, la 12 ore de cand a fost declarat decesul, informeaza adevarul.ro.

Fetita a venit pe lume cu trei luni inainte de termen, iar medicii le-au spus parintilor ca nu prezinta semne vitale si au declarat-o moarta. Douasprezece ore mai tarziu, Analia Bouter si sotul ei au decis sa mearga sa-si vada copilul, care a fost pastrat in morga spitalului. Parintii si-au dat seama ca micuta respira, in momentul in care au deschis cosciugul, pentru a-si lua adio.

"Copilul meu s-a nascut la 10:24 si la 11:05 a fost deja in sertar. Ea a petrecut 12 ore in frig. Am vazut gheata pe corpul ei. La inceput, medicii au spus ca ea era moarta cand s-a nascut, apoi au spus ca a murit la scurt timp dupa nastere, deoarece ea a fost prea mica pentru a supravietui", a explicat mama fetitei.

Parintii nu dau vina pe cineva anume, ei sunt pur si simplu foarte bucurosi ca micuta lor este in viata si devine "din ce in ce mai puternica". Au si decis care va fi numele micutei Luz Milagros, care inseamna Miracolul Luminii.

"Nu stiu cine este de vina, si nu ma gandesc la asta, in acest moment. Bucuria de a sti ca e in viata acopera oricare alt sentiment. Sunt un crestin si eu cred ca acest lucru a fost o minune a lui Dumnezeu" a precizat doamna Bouter.

Spitalul Perrando a suspendat personalului medical implicat in nasterea fetitei, pe durata efectuarii anchetei. "in momentul de fata nu avem nici o explicatie", a declarat Jose Luis Meirino, directorul unitatii medicale.

Cazul este investigat si de catre autoritatile din provincia Chaco.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nou-nascut-declarat-mort_-gasit-in-viata-dupa-12-ore-petrecute-la-morga_16541/

lauff lautf laurf