Imprimare

10% din populatie acuza zilnic arsuri gastrice

Adaugat in Stiri din domeniul medical

10% din populatie sufera zilnic de arsuri gastrice, iar 15% acuza arsurile cel putin o data pe saptamana, arata datele Societatii Romane de Gastroenterologie.

Arsurile gastrice sunt principalele simptome ale bolii de reflux gastroesofagian, considerata printre cele mai frecvent intalnite afectiuni ce nu necesita spitalizare. Pe langa disconfortul imediat resimtit ca durere sau arsura gastrica, persoanele care sufera de boala de reflux gastroesofagian se mai pot confrunta cu probleme digestive, tuse ii insomnii.

78% dintre pacienti au raportat simptomatologie nocturna. In plus, 40% dintre persoanele care sufera de dureri gastrice in timpul noptii nu se mai pot odihni, ceea ce duce la scaderea randamentului activitatilor zilnice, afectandu-le calitatea vietii.

Inhibitorii de pompa de protoni sunt medicamente folosite ca prima linie in tratamentul bolii de reflux gastroesofagian. Recent, a fost lansata o noua alternativa terapeutica, si anume Dicarbocalm Control. Noul produs reduce secretia de suc gastric, calmand durerile, senzatia de arsura si impiedica refluxul acidului gastric in esofag. El este recomandat persoanelor cu arsuri gastrice frecvente - cel putin o data pe saptamana - si reflux acid.

"Fara sa ne dam seama, durerile gastrice frecvente ne pot afecta in mod semnificativ confortul zilnic. Prin lansarea formulei Dicarbocalm Control venim in intampinarea nevoilor pacientilor cu o solutie eficienta ii la indemana. Un comprimat pe zi asigura controlul hiperaciditatii gastrice ii al refluxului acid, fiind un aliat de nadejde al pacientilor", a declarat Iolanda Bilaus, marketing manager Consumer Healthcare Sanofi Romania.

Medicamentul este disponibil in farmacii si poate fi procurat fara reteta.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/10_-din-populatie-acuza-zilnic-arsuri-gastrice_16546/

lauff lautf laurf