Imprimare

Prof. Azamfirei, confirmat in functia de rector al UMF Targu Mures

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul ales al Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures a fost confirmat in functie prin ordinul Ministrului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS). Astfel, medicul este incepand de azi, si ordonator de credite al universitatii.

Desi dosarul la MECTS a fost depus in urma cu aproape doua luni, numirea oficiala a intarziat sa apara. 

"Eu privesc partea plina a paharului si nu ma uit inapoi. Lucrurile au inceput sa se regleze in universitate. Suntem in fata unei hotarari de guvern care trebuie aplicata, astfel ca deja au fost facute demersurile necesare pentru infiintarea noii facultati din cadrul universitatii", a declarat pentru PaginaMedicala.ro prof. dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Targu Mures. 

Acesta a fost ales cu 53,68% din voturi si a avut doi contracandidati - prof. dr. Klara Branzaniuc si prof. dr. Bataga Tiberiu, care au obtinut 97, respectiv 28 dintre voturile electorilor. 

Prof. Azamfirei: "Avem aviz favorabil pe Carta!"

In ceea ce priveste continuarea alegerilor din universitate, medicul spune ca miercuri, imediat dupa Sarbatorile Pascale, Senatul se va intruni. 

"In sedinta de Senat vom stabili prorectorii, urmand sa discutam despre ocuparea functiilor de decani si detaliile referitoare la concurs. La ora actuala, avem avizul favorabil pe Carta universitatii, cu doua rezerve", a completat prof. dr. Azamfirei. 

Medicul a fost pana azi rector interimar, dat fiind faptul ca mandatul prof. dr. Constantin Copotoiu a expirat la sfarsitul lunii martie.

Intr-un interviu pentru PaginaMedicala.ro, prof. dr. Anca Sin, seful disciplinei de Biologie Celulara si Moleculara din UMF Targu Mures, a explicat ca alegerile din institutie au fost boicotate de partea maghiara, nefiind considerate constitutionale la momentul respectiv. In consecinta, si ordinul de confirmare al prof. dr. Leonard Azamfirei s-a lasat asteptat. 

Noua facultate va functiona incepand cu anul universitar 2012-2013

Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures va trebui ca pana la inceputul anului universitar 2012-2013 sa infiinteze noua facultate cu predare in limbile maghiara, engleza si romana. 

Potrivit unei Hotarari de Guvern, noua facultate va avea domeniul de licenta Sanatate, cu urmatoarele specializari in limba maghiara:
- Medicina - 200 de locuri
- Asistenta medicala generala - 50 de locuri
- Farmacie - 75 de locuri
- Moase - 25 de locuri

In cazul specializarii Moase, capacitatea de scolarizare va fi in proportie de 50% pentru limba romana si 50% pentru limba maghiara. Aceeasi situatie este intalnita si in cazul Facultatii de Medicina Dentara, care va avea 140 de locuri. O alta specializare din cadrul facultatii ce se vrea infiintata este Medicina, cu 50 de locuri disponibile si predare numai in limba engleza.

"Nu se creeaza niciun program nou de studiu, toate programele sunt programe care exista si care, la ora actuala, se desfasoara in Universitatea de Medicina si Farmacie de la Targu Mures", preciza la sfarsitul lunii martie Catalin Baba, ministrul Educatiei.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Prof.-Azamfirei_-confirmat-in-functia-de-rector-al-UMF-Targu-Mures_16535/

lauff lautf laurf