Imprimare

Nou departament infiintat de MS, cu atributii in evaluarea tehnologiilor medicale

Adaugat in Stiri din domeniul medical

In cadrul Ministerului Sanatatii va functiona un nou departament - acesta va avea atributii in evaluarea tehnologiilor medicale. Conform unui comunicat de presa, Guvernul Romaniei a aprobat o Hotarare de Guvern pentru modificarea si functionarea Ministerului Sanatatii.

"Evaluarea tehnologiilor medicale foloseste metode stiintifice si va fundamenta, in viitor, deciziile privind punerea pe piata sau achizitia medicamentelor, a echipamentelor medicale si tehnologiilor. De exemplu, in domeniul medicamentelor, Comisia Nationala de Transparenta face o analiza din punct de vedere stiintific si profesional, a propunerilor comisiilor de specialitate ale Ministerului Sanatatii, privind introducerea unui produs farmaceutic in lista de medicamente compensate, dar, in prezent, nu exista nici o autoritate care sa realizeze un studiu privind impactul farmaco-economic si social al respectivului produs", a declarat ministrul Sanatatii, dr. Ladislau Ritli.

Serviciul nou infiintat va avea atributii de analiza

Potrivit documentului trimis de MS, serviciul nou infiintat va avea atributii de analiza. Totodata, va superviza rapoartele redactate de institutii abilitate, organizatii, experti sau cercetatori externi, cu privire la medicamentele, dispozitivele medicale, echipamentele si tehnicile medicale de inalta performanta care sunt sau vor fi utilizate in sistemul sanitar.

Ministerul Sanatatii va elabora ghiduri metodologice nationale de evaluare a tehnologiilor medicale, si a formatelor rapoartelor de evaluare a tehnologiilor medicale, in conformitate cu standardele internationale.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Nou-departament-infiintat-de-MS_-cu-atributii-in-evaluarea-tehnologiilor-medicale_16555/

lauff lautf laurf