Imprimare

Ancheta demarata la Institutul Cantacuzino, finalizata in trei saptamani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ancheta demarata de Avocatul Poporului in cazul Institutului Cantacuzino va fi finalizata in aproximativ trei saptamani, informeaza Agerpres.

"In trei saptamani speram sa finalizam ancheta de la Cantacuzino si sa intocmim un raport. Apoi urmeaza sa-l prezentam Parlamentului si il vom sesiza pe primul-ministru pentru a lua masurile necesare. Noi nu constatam decat incalcarea dreptului la sanatate", a declarat Gheorghe Iancu, Avocatul Poporului.

Acesta a precizat ca asteapta si planul de relansare a Institutului Cantacuzino care a fost cerut de ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, si care trebuie prezentat pana la sfarsitul acestei saptamani. "Asteptam si noi planul de relansare si in functie de acesta raportul nostru se va modela corespunzator", a spus Gheorghe Iancu.

Potrivit Avocatului Poporului, in cazul in care nu se va incepe productia de vaccinuri la Cantacuzino, iar tara noastra ar trebui sa le importe, costurile ar fi de trei ori mai mari.

"Costurile sunt cel putin de trei ori mai mari, in conditiile in care s-ar putea ca statul respectiv sa nu ne dea din diferite motive sau sa amane transferul respectiv de vaccinuri pentru ca au si ele o perioada de productie. In momentul in care n-au elemente de prevenire, pericolul se poate declansa", a precizat Gheorghe Iancu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ancheta-demarata-la-Institutul-Cantacuzino_-finalizata-in-trei-saptamani_16557/

lauff lautf laurf