Imprimare

Medicii straini din Marea Britanie vor nevoiti sa vorbeasca fluent engleza

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii straini care isi desfasoara activitatea in Marea Britanie ar putea fi obligati sa vorbeasca fluent limba engleza, conform unui noi proiect prezentat de ministrul Sanatatii, Andrew Lansley.

Conform Agerpres, autoritatile britanice au decis sa ia aceste masuri dupa ce un medic din Germania i-a administrat unui pacient de 70 de ani o doza fatala de analgezic, in timpul primei si ultimei sale zile de serviciu ca ambulantier in Marea Britanie, in februarie 2008.

In momentul de fata, legislatia europeana considera ilegala testarea sistematica a medicilor din UE. Acest lucru are efecte negative, din prisma faptului ca unii medici care nu stapanesc bine limba engleza expun pacientii la numeroase riscuri.

"Din pacate, stim cu totii foarte bine ce se poate intampla cand medicii calificati nu au o buna stapanire a limbii engleze. Acest lucru ii expune pe pacienti la riscuri si sunt hotarat sa pun capat acestei situatii", a declarat Andrew Lansley.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-straini-din-Marea-Britanie-vor-nevoiti-sa-vorbeasca-fluent-engleza_16562/

lauff lautf laurf