Imprimare

Cadrele didactice si studentii din UMF Targu Mures vor alege intre noua facultate si cele existente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cadrele didactice de la UMF Targu Mures vor fi nevoite sa opteze fie pentru facultatea nou infiintata, fie pentru cele in cadrul carora isi desfasoara activitatea deja, anunta mediafax.ro.

Ministerul Educatiei si ARACIS vor stabili care va fi procedura si in cazul studentilor. De altfel, prof. dr. Leondard Azamfirei, rectorul universitatii, de curand confirmat in functie, a precizat ca "toate programele de invatamant acreditate raman in structura si in forma de functionare actuala".

"Facultatea nou infiintata se va organiza conform prevederilor legale in vigoare - nu doar HG, ci si Legea educatiei nationale. in privinta cadrelor didactice va trebui sa urmam o serie de proceduri. Cadrele didactice care vor dori sa treaca in noua facultate vor semna o cerere tipizata, se va evalua numarul de cadre didactice care vor activa in noua facultate, vom stabili care este norma de reprezentare, in functie de acest numar, in fiecare structura de conducere. Dupa care se vor declansa alegerile pentru Consiliul profesoral, structurile departamentale ale noii facultati si se va organiza concursul pentru decan", a declarat Azamfirei.

"E o discutie nefinalizata - se inmatriculeaza in noua facultate cei din anul I sau toti, in corpore? Urmeaza sa consultam ministerul si ARACIS in acest sens. Legislatia prevede ca un nou program de studiu incepe cu anul I", a spus Azamfirei.

El a adaugat ca, daca se va indica a doua varianta, contractele vechi de scolarizare vor trebui anulate, iar toti studentii care vor sa treaca la noua facultate vor trebui sa isi asume prin semnatura individuala ca doresc sa treaca de la un program acreditat la unul autorizat provizoriu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cadrele-didactice-si-studentii-din-UMF-Targu-Mures-vor-alege-intre-noua-facultate-si-cele-existente_16568/

lauff lautf laurf