Imprimare

Inca 7 zile de inscrieri pentru rezidentiatul din mai. Locurile si posturile - afisate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Sanatatii a afisat ieri, la doua zile dupa demararea inscrierilor in concurs, listele cu locurile si posturile disponibile pentru sesiunea extraordinara a rezidentiatului din 20 mai. Astfel, aflam ca au ramas neocupate, in sesiunea 20 noiembrie 2011, 98 de locuri si 318 posturi.

Pe specialitati medicale, cele mai multe locuri sunt disponibile in Medicina de familie (40), Sanatate publica si management sanitar (11), Igiena (8) si Epidemiologie (7). La polul opus, sunt puse la bataie cate 2 locuri pentru Chirurgie toracica, Expertiza medicala a capacitatii de munca si Genetica medicala, in timp ce pentru Alergologie si imunologie clinica, Farmacologie clinica, Medicina sportiva si Urologie, cate un singur loc.

Pe Medicina dentara, si mai exact pe Chirurgie orala si maxilo-faciala, sunt oferite 7 locuri: cate unul in Cluj-Napoca si Timisoara, doua in Sibiu si trei in Targu-Mures.

Niciun loc nu este oferit in Capitala

In ceea ce priveste impartirea pe centre universitare, cele mai multe sun oferite in Cluj-Napoca si anume 38. Urmeaza Sibiu cu 26 de locuri, Timisoara cu 16 si Targu-Mures cu 11 locuri. In centrul din Oradea sunt puse la bataie 4 locuri, iar in cel din Arad - 3. In aceasta sesiunea, nu este scos la concurs niciun loc in centrul universitar bucurestean.

Tabelul cu locurile disponibile pentru rezidentiatul din 20 mai poate fi descarcat AICI.

Cele mai multe posturi, oferite in Prahova

Daca locuri nu sunt oferite in Capitala, in privinta posturilor lucrurile stau altfel: sunt puse la bataie 10 posturi, din care 6 la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, pe Medicina de Familie si 4 la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", pe ATI si Medicina de Urgenta.

Din cele 318 posturi, 38 sunt oferite in Prahova, 27 in Maramures, 21 in Hunedoara si cate 18 in Satu Mare si Harghita. Aflati cate posturi si unde sunt ele disponibile descarcand lista AICI.

Referitor la tematici si la bibliografie, asa cum a mai anuntat ministrul Ladislau Ritli, ele raman valabile cele publicate pentru rezidentiatul din noiembrie 2011. Au fost publicate in ziarul "Viata medicala" nr.11 din 18 martie 2011 si pot fi descarcate, mai jos:
- Medicina
- Medicina dentara
- Farmacie

Directiile de sanatate publica, dupa terminarea perioadei de inscriere (17- 27 aprilie), vor realiza lista finala cu persoanele care au palicat la concurs, pe domenii, pe care o vor comunica Ministerului Sanatatii in cel mult 2 zile lucratoare de la incheierea inscrierilor. Tabelele originale vor fi transmise Ministerului pana cel tarziu la data de 3 mai. La randul sau, Ministerul Sanatatii va centraliza listele cu candidatii si pana pe 4 mai va comunica Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” Bucuresti, numarul de candidati la concurs, urmand ca pana pe 8 mai sa transmita in format electronic listele nominale.

Potrivit metodologiei, pe 17 mai, candidatii pot afla sala si cladirea probei de concurs vizitand pagina de internet a Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila”, site-ul www.rezidentiat.info sau www.ms.ro. Cu cel putin 24 de ore inainte de concurs, la fiecare sala se afiseaza lista candidatilor repartizati in sala respectiva.

Concursul are loc duminica, 20 mai

In dimineata zilei de concurs, incepand cu ora 8,30, candidatii vor fi lasati sa intre in sala in care au fost repartizati. La intrare se legitimeaza in fata sefului de sala cu buletinul/cartea de identitate sau pasaportul, documente care trebuie sa fie in termen de valabilitate. Persoanele care nu vor avea aceste documente valabile nu vor fi primiti in sala de concurs.

Incepand cu ora 9.00 se vor imparti grilele pentru raspuns si cate o cariocaneagra pentru completarea grilei (atat pentru completarea raspunsurilor considerate corecte, cat si pentru completarea datelor de identitate). La ora 10.00 vor fi desigilati sacii, iar caietele cu intrebari, impartite. Din momentul in care in sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet incepe masurarea timpului de concurs, care este de 4 ore.

Candidatii care nu vor fi prezenti in sala in momentul deschiderii sacilor cu caietele cu intrebari nu vor mai avea acces in sala de concurs.

Data afisarii clasificarilor pe domenii, pe loc si post, va fi anuntata in timp util, atat pe paginile de internet ale UMF Bucuresti, cat si MS. Clasificarile, data si locul alegerii locurilor in specialitate si a centrelor de pregatire, precum si data si locul repartitiei candidatilor promovati la concursul de rezidentiat pe post vor fi afisate la sediul comisiei locale de concurs.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Inca-7-zile-de-inscrieri-pentru-rezidentiatul-din-mai.-Locurile-si-posturile---afisate_16569/

lauff lautf laurf