Imprimare

Un nou medicament original pentru hipertensiune

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prima combinatie cu doza fixa de olmesartan medoxomil si amlodipina besilat de pe piata locala a fost lansata in Romania. Medicamentul Sevikar este disponibil in trei concentratii: 5/20mg (amlodipina besilat 5mg, olmesartan medoxomil 20 mg), 5/40mg (amlodipina besilat 5 mg, olmesartan medoxomil 40 mg) si 10/40 mg (amlodipina besilat 10 mg, olmesartan medoxomil 40 mg).

Aceasta formula de tratament este bine tolerata si este asociata cu o incidenta mai mica a efectelor secundare, cum ar fi de exemplu edemul, comparativ cu terapia ce utilizeaza doze mari de amlodipina (10 mg). Specialistii recomanda administrarea noului medicament o singura data pe zi.

Se preconizeaza ca produsul va fi inclus pe listele nationale de medicamente compensate de care beneficiaza pacientii, ceea ce inseamna ca va putea fi cumparat la un pret accesibil. Medicamentul este indicat pentru tratamentul pacientilor hipertensivi insuficient controlati prin monoterapie. Combinatia cu doza fixa de olmesartan medoxomil si amlodipina besilat determina scaderea semnificativa a tensiunii arteriale in conditii de siguranta, prin actiunile complementare ale celor doua substante active.

"Suntem incantati sa lansam in Romania prima combinatie de olmesartan si amlodipina destinata tratamentului hipertensiunii arteriale, o afectiune care reprezinta o problema majora de sanatate publica. Acesta este cel de-al treilea produs lansat ca parte a modelului nostru hibrid de afaceri", sustine Arun Sawhney, CEO & MD Ranbaxy.

La fel de entuziasmat s-a aratat si presedintele companiei partenere, Joji Nakayama: “Suntem incantati sa anuntam extinderea modelului de afaceri hibrid. Suntem hotarati sa lucram impreuna cu Ranbaxy pentru a sustine in continuare diversificarea nevoilor medicale in aceasta puternica regiune aflata in curs de dezvoltare”.

Hipertensiunea arteriala esentiala reprezinta o problema majora de sanatate publica in Romania, 40% din populatia adulta suferind de aceasta afectiune. Incidenta HTA la noi in tara este dubla fata de cea observata in Europa.

Piata farmaceutica locala este evaluata la aproximativ 3,3 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro), segmentul cardiovascular avand o contributie majora, cu vanzari de 271 milioane de dolari in 2011 (195 milioane de euro).

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-nou-medicament-original-pentru-hipertensiune_16574/

lauff lautf laurf