Imprimare

Cauza unui medic cercetat pentru ucidere din culpa, preluata de Tribunalul Gorj

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj a dispus preluarea cauzei privind pe medicul Craciun Puiu Liliana-Voichita, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa. Solicitarea a venit din partea Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu, informeaza Agerpres.

Se pare ca medicul a aplicat un tratament in absenta unor investigatii clinice/paraclinice necesare stabilirii unui diagnostic. In plus, tratamentul a fost administrat intr-un spatiu sanitar impropriu raportat la dispozitiile legale in materia medicinii de urgenta.

"Precizam ca dosarul a fost inregistrat pe rolul Parchetului de pe langa Tribunalului Gorj in anul 2010, iar procurorul de caz a emis rechizitoriul, insa prim-procurorul unitatii de parchet nu l-a confirmat sub aspectul legalitatii, deoarece nu au fost respectate dispozitiile legale privind competenta, context in care este atrasa nulitatea absoluta a urmaririi penale. In acest sens, sunt dispozitiile art. 27 Cod procedura penala, conform carora infractiunea de ucidere din culpa, prev. de art. 178 al.1,3 C.p. nu se regaseste printre acelea care atrag competenta de judecata in prima instanta a tribunalului si de asemenea, in cazul infractiunii mentionate mai sus, ce a format obiectul dosarului nr. 794/P/2008 al Parchetului de pe langa Tribunalul Gorj, privind pe medicul Liliana Craciun, urmarirea penala nu se efectueaza in mod obligatoriu de catre procuror. Totodata, conform alineatului 4 al articolului 209 Cod procedura penala, este competent sa exercite supravegherea asupra activitatii de cercetare penala, procurorul de la parchetul corespunzator unitatii care, potrivit legii, judeca in prima instanta cauza, in speta supusa analizei, Judecatoria Targu-Jiu", se arata in comunicatul de presa.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Cauza-unui-medic-cercetat-pentru-ucidere-din-culpa_-preluata-de-Tribunalul-Gorj_16572/

lauff lautf laurf