Imprimare

Presedintele CJ Brasov: Maternitatea s-ar putea inchide luna viitoare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Maternitatea din Brasov s-ar putea inchide luna viitoare din lipsa fondurilor. Cel putin asa a declarat, intr-o conferinta de presa, presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, citat de Agerpres.

"Exista riscul efectiv sa inchidem Maternitatea, iar spitalul sa devina o casa de nasteri din cauza lipsei fondurilor. Unitatea spitaliceasca a primit cu 15% mai putine fonduri decat anul trecut. Luna viitoare se vor termina banii, iar femeile vor fi obligate sa mearga la spitalele private unde costurile sunt cuprinse intre 2.000 si 6.000 de lei pentru o nastere. Pericolul este ca urmeaza si alte spitale din Brasov care si-au epuizat fondurile. Parerea mea este ca, daca nu se intampla ceva si repede, iar ceea ce se poate intampla este ca timpul sa treaca mai repede pana la alegeri, pentru ca aceasta guvernare nu doreste sa rezolve aceste probleme. Speranta este ca motiunea de cenzura sa treaca pentru ca altfel, sistemul de sanatate va fi in blocaj, si nu numai la Brasov", a subliniat presedintele CJ.

Managerul Maternitatii Brasov, dr.Gheorghe Preda, a refuzat sa faca declaratii, iar purtatorul de cuvant dr. Ionel Moldovan nu a putut fi contactat.

In schimb, directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Brasov, dr. Wusinczky Ellemer, a declarat ca nu se pune problema inchiderii Maternitatii.

"Sunt declaratii date in anumite momente decisive in viata comunitatii avand in vedere ca este an electoral. Spitalul va functiona in continuare urmand ca in luna iunie sa se faca alte alocari de fonduri. Consider ca este vorba despre o intarziere de comunicare si nimic altceva", a spus directorul Casei Judetene de Asigurari de Sanatate.

Nu este prima data cand presedintele Consiliului Judetean declara ca Maternitatea se inchide. Si anul trecut preciza ca din cauza ca firmele care asigura oxigenul la unitatea medicala se retrag pentru ca nu au primit fondurile contractate, iar spitalul se va inchide, lucru care nu s-a intamplat.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-CJ-Brasov_-Maternitatea-s-ar-putea-inchide-luna-viitoare_16579/

lauff lautf laurf