Imprimare

Noi cursuri de recalificare profesionala, pentru 250 de angajati din sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

O noua sesiune de formare si consiliere profesionala pentru angajatii din sectorul sanitar, organizata de catre Federatia “Solidaritatea Sanitara” din Romania. Mai exact, aproximativ 250 de salariati vor beneficia de cursuri in cadrul proiectului european "Acces si participare la calificarea si consilierea profesionala! Cresterea capacitatii de adaptare a salariatilor din sanatate si asistenta sociala din Regiunea Bucuresti-Ilfov la noile cerinte de pe piata muncii prin calificare si consiliere profesionala!".

"Grupul tinta este format in primul rand din 98 de angajati necalificati sau cu un nivel de scazut de calificare din sectorul sanitar din Regiunea Bucuresti-Ilfov, care vor beneficia de programe integrate, respectiv consiliere profesionala si formare profesionala prin obtinerea unor calificari. De asemenea, sunt vizati si 150 de angajati ai sectorului sanatate si asistenta sociala din regiune, acestia urmand sa participe la cursuri de informare, orientare si consiliere profesionala", sustine Viorel Rotila, presedintele Federatiei “Solidaritatea Sanitara” din Romania si manager de proiect.

Mai exact, incepand cu luna martie a acestui an si pana pe 31 decembrie 2013, vor fi organizate cursuri pentru posturile de infirmiera (720 ore/curs), baby sitter (360 ore/curs), ingrijitori batrani la domiciliu (360 ore/curs). De asemenea, cei aproximativ 150 de angajati vor beneficia de informare, orientare si consiliere privind dezvoltarea carierei, atat direct, in cadrul a 6 workshop-uri, cat si on-line, pe site-ul proiectului.

Organizatorii urmaresc si crearea si dezvoltarea unui site specializat pe informatii si activitati interactive privind informarea, orientarea si consilierea privind cariera, autoevaluare, efectuarea bilantului de competente simulare trasee de cariera, informatii privind piata muncii. In plus, vor fi oragnizate si doua campanii de constientizare privind utilitatea si necesitatea participarii salariatilor la formarea profesionala continua.

Totodata, proiectul urmareste si implementarea strategiei activitatilor de consiliere profesionala desfasurate in functie de nevoile identificate prin intermediul cercetarii si cea de dezvoltarea a unui site cu instrumente suport pentru consiliere, ambele activitati avand un puternic caracter inovativ.

Proiectul, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, se desfasoara in parteneriat cu SC Centrul de Consultanta si Studii Europene SRL. Are o valoare eligibila de 2.112.500 lei.

Cursuri de calificare si recalificare profesionala au fost organizate si anul trecut, prin proiectul "Fii calificat pe piata muncii! Cresterea nivelului de calificare a angajatilor din sanatate si asistenta sociala din Regiunea Sud-Est", dar sin 2010 - prin propiectul "Investeste in oameni!".

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Noi-cursuri-de-recalificare-profesionala_-pentru-250-de-angajati-din-sanatate_16584/

lauff lautf laurf