Imprimare

Pojarul revine in SUA, dupa 12 ani de la eradicarea afectiunii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Dupa 12 ani de la eradicarea pojarului in Statele Unite ale Americii, anul trecut au fost descoperite 222 de cazuri, relateaza in editia online Bloomberg, citat de Mediafax.

Un raport al Centrului pentru Controlul si prevenirea Bolilor (CDC) din Atlanta arata ca in 2011 s-au inregistrat cazuri de pojar in 31 de state americane. 86% dintre cele 222 de cazuri au aparut la persoane care nu au fost vaccinate impotriva bolii. Numarul cazurilor din 2011 este de peste trei ori mai mare decat media celor inregistrate in SUA in ultimii zece ani.

Potrivit sursei citate, virusul extrem de contagios a fost adus in SUA de straini. Aproape jumatate dintre cazurile inregistrate in 2011 si aduse direct din afara SUA isi au originea in Europa, in special din Franta, Italia, Romania, Spania si Germania.

"Cei nevaccinati impotriva pojarului se expun si ii expun si pe altii la riscurile acestei boli, precum si complicatiilor. Sunt expusi riscurilor in special cei prea mici pentru a fi vaccinati, la care apar, uneori, cele mai grave complicatii, in cazul infectarii", sustine Anne Schuchat, directorul Centrului National pentru Imunizare si Boli din cadrul CDC, care a adaugat ca boala, desi eradicata in SUA, este inca larg raspandita in lume.

20 milioane de cazuri in intreaga lume, in 2011

Datele furnizate de CDC arata ca, anul trecut, 20 de milioane de oameni din intreaga lume au facut pojar, iar 164.000 dintre ei au murit din aceasta cauza. Dintre acestea, 37.000 s-au inregistrat in Europa, lucru de luat in calcul de americanii care vor sa ajunga, in vara, la Jocurile Olimpice de la Londra, acestia fiind sfatuiti sa se vaccineze.

Tot in 2011, aproximativ 85% dintre cei care au facut pojar erau eligibili pentru vaccinare. Boala este letala in unul pana la trei cazuri dintr-o mie de pacienti.

Si anul acesta, cazurile de pojar par sa aiba o incidenta ridicata, pana in acest moment fiind raportate 25 de cazuri in SUA.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Pojarul-revine-in-SUA_-dupa-12-ani-de-la-eradicarea-afectiunii_16593/

lauff lautf laurf