Imprimare

Medicii de familie cer adeverinte de salariat, desi CNAS anunta ca nu mai sunt necesare

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Adeverintele eliberate de companii pentru angajatii care merg la medicul de familie sau se interneaza in spitale nu sunt necesare, sustin reprezentantii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), citati de zf.ro.

In plus, unele case judetene au inceput deja sa posteze pe site-ul propriu anunturi referitoare la modul in care oricine poate sa verifice daca este asigurat sau nu.

"Incepand de luni, 9 aprilie 2012, adeverinta de asigurat vizata/eliberata de CJAS Sibiu nu mai este obligatorie. Verificarea calitatii de asigurat se face direct de catre furnizorul de servicii medicale prin introducerea CNP-ului in programul de mai jos", se arata intr-un anuntat postat pe site-ul Casei de Asigurari de Sanatate a Judetului Sibiu.

Si pe site-ul CNAS exista aceeasi aplicatie, parte a unui sistem informatic complex, prin care orice persoana poate verifica, printr-o simpla introducere a CNP-ului, daca este sau nu asigurata. Ziaristii de la ZF au facut mai multe teste si au ajuns la conlcuzia ca sistemul functioneaza. Aplicatia poate fi accesata din ianuarie 2011.

Cu toate acestea, mai multi medici de familie care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca solicita aceste documente pentru controalele de la casele de sanatate sau pentru unele rezultate confuze care apar in momentul interogarii bazelor de date.

"Sunt cazuri in care o persoana apare asigurata in baza de date de pe site-ul CNAS, dar in bazele noastre de date apare neasigurata. Chiar acum am un domn care vine in cabinet cu aceasta problema", a spus un medic de familie din Bucuresti.

Totodata, medicul a spus ca adeverintele sunt necesare si atunci cand vin controale de la casa de sanatate fara a oferi insa mai multe detalii in acest sens.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medicii-de-familie-cer-adeverinte-de-salariat_-desi-CNAS-anunta-ca-nu-mai-sunt-necesare_16595/

lauff lautf laurf