Imprimare

Sanitas cere amanarea Legii sanatatii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Federatia Sanitas va derula incepand din 25 aprilie o ampla actiune de strangere de semnaturi pentru amanarea proiectului de lege a sanatatii.

"Vom fi prezenti in spitale, in institutii. Vrem ca legea sa fie una sociala, sa fie o lege pentru toti. In momentul de fata, legea sanatatii nu este in acord cu ce isi doresc 65-70% din cetatenii Romaniei", a declarat Leonard Barascu, presedintele Federatiei Sanitas.

Sindicatul cere ca legea sanatatii sa fie amanata avand in vedere ca 2012 este un an alectoral. Totodata, sustin reprezentantii federatiei, se fac presiuni asupra Ministerului Sanatatii ca legea sa apara in acest an.

"Ceea ce ne ingrijoreaza este ca in primul capitol se vrea transformarea spitalelor in asociatii si societati comerciale, ceea ce nu este oportun. Un proiect de lege trebuie sa capaciteze consensul pacientilor si pe cel al salariatilor. Privatizarea masiva in sanatate nu trebuie facuta. Noi nu intelegem de ce Guvernul sprijina privatul si care sunt interesele din spatele acestei sustineri", a adaugat Leonard Barascu

Federatia Sanitas va organiza pichetari si adunari publice de protest in fata sediului Ministerului Sanatatii, zilnic, incepand din 7 mai si pana pe 18 mai. La actiuni vor lua parte membri ai Federatiei Sanitas din toata tara. In plus, se pregateste un miting urias la Bucuresti, in conditiile in care dialogul dintre Federatia Sanitas si Minister nu va fi posibil. Nu este exlusa nici o greva generala.

Calendarul protestelor:

  • 24 aprilie - conferinta de presa la nivel national
  • 25-27 aprilie - conferinte de presa la nivel judetean
  • 25 aprilie - incep strangerile de semnaturi;
  • 2 mai - 7 iuni - caravana Sanitas in euroregiuni;
  • 7-18 mai - proteste la MS
  • 25 mai - Consiliul National stabileste viitorul calendar al manifestarilor sindicale

 

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Sanitas-cere-amanarea-Legii-sanatatii_16594/

lauff lautf laurf