Imprimare

OMS, ingrijorata de o misterioasa boala mortala in Vietnam

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat ingrijorarea fata de aparitia unei boli misterioase de piele care a ucis 19 persoane, majoritatea copii, in centrul Vietnamului, relateaza Agerpres.

Peste 170 de persoane au fost afectate de la sfarsitul anului 2010 de aceasta boala, care se manifesta prin eruptii cutanate la nivelul mainilor si picioarelor semanand cu arsuri grave si care cauzeaza o rigiditate a membrelor. Cazurile par sa se concentreze in districtul Ba To, din provincia Quang Ngai.

"Suntem ingrijorati de aceasta maladie", a declarat Wu Guogao, responsabil al organizatiei la Hanoi. "Este dificil de precizat care este cauza exacta a maladiei in acest stadiu", a adaugat el, precizand ca nu a primit o cerere oficiala din partea Vietnamului de anchetare a acestui caz.

Medicii locali au afirmat ca asteapta rezultatele unei anchete a Ministerului Sanatatii.

"Rezultatele anchetei nu sunt inca disponibile, asadar nu stim inca nimic in plus", a afirmat Dang Thi Phuong, directoarea Centrului Sanitar de la Ba To.

Potrivit autoritatilor sanitare citate de mass-media, circa 10% dintre pacienti au suferit de probleme hepatice grave, insa infectia nu pare a fi contagioasa.a

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-ingrijorata-de-o-misterioasa-boala-mortala-in-Vietnam_16600/

lauff lautf laurf