Imprimare

Coplata la medicamente, aplicata inainte de 30 iunie in Spania

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Coplata farmaceutica, stabilita prin decretul de lege adoptat de guvernul de la Madrid, va fi aplicata inainte de 30 iunie 2012. Cel putin asa arata prevederile publicatie marti in Monitorul oficial, informeaza Agerpres.

Pensionarii vor plati 10% din pretul medicamentelor - maxim 8 euro pe luna pentru cei cu pensii anuale sub 22.000 de euro, respectiv 18 euro pe luna pentru cei cu venituri ce depasesc aceasta limita. Cei care primesc pensii in cuantum anual de peste 100.000 de euro pe luna vor plati 60% din pretul medicamentelor, pana la limita maxima de 60 de euro lunar.

Medicamentele vor fi gratuite pentru cei care primesc pensii minime, precum si pentru somerii fara venituri, mai arata masurile cuprinse in decretul de lege mentionat.

In ceea ce priveste persoanele active pe piata muncii, sunt stabilite contributii de 40% pentru cei cu venituri anuale sub 22.000 de euro, de 50% din pretul medicamentelor pentru cei care percep venituri peste aceasta limita, respectiv de 60% pentru angajatii care au venituri de peste 100.000 de euro pe an.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Coplata-la-medicamente_-aplicata-inainte-de-30-iunie-in-Spania_16603/

lauff lautf laurf