Imprimare

Aproape 10.000 de romani s-au tratat, anul trecut, in clinicile si spitalele din Viena

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Aproximativ 10.000 de romani au beneficiat, in 2011, de serviciile clinicilor si spitalelor din Viena. Se pare ca noi suntem, numeric, cei mai multi pacienti straini, dupa cei din Rusia, a precizat Bianca Barb, reprezentanta PremiQaMed Management GmbH, la targul Rommedica, deschis marti in Capitala, anunta Agerpres.

"Cei mai multi romani care isi permit o asigurare internationala de sanatate prefera clinicile din Austria, in special Centrul international de sanatate din Viena. In prezent, avem oferte pentru cinci clinici si spitale, in afara de Spitalul Universitar din Viena - AKH, am venit cu o oferta noua, la o clinica de recuperare la Baden, langa Viena", a explicat Bianca Barb.

De asemenea, cateva sute de romani au beneficiat de tratamentele celor de la Hadassah Medical Center din Ierusalim. Acest lucru s-a intamplat si datorita faptului ca Romania are un acord cu Israel in acest sens.

Cea de-a XXII-a editie a Rommedica, targ dedicat specialistilor din domeniul medical si farmaceutic, aduce si o oferta vasta de tratament in clinicile si spitalele particulare din Romania, precum si medicatii din produse naturale.

Titus Stoica, cel care a creat unguentele 'Biotitus Derma' pentru refacerea tesuturilor arse, este prezent la Rommedica doar pentru ca mai crede in capacitatea romanilor de a-si aprecia valorile.

"Produsele noastre, fabricate in cantitati de peste cateva tone anual, sunt brevetate in 21 de tari, majoritatea europene, dar si in Canada si Rusia. Desi unguentele Biotitus Derma, in a caror compozitie regasim produse naturale, sunt utilizate in spitalele romanesti, in marile lanturi de farmacii nu putem intra deoarece adaosul lor ajunge pana la 200-300%. Asta in conditiile in care produsul poate fi utilizat de copiii de la sase luni, pentru arsuri de gradul doi si trei pe 60% din suprafata corpului. Ne pregatim sa iesim si cu produse noi, avand la baza aceeasi reteta", a spus Titus Stoica.

La Rommedica, care se desfasoara in perioada 24-27 aprilie, sunt prezente peste 75 de firme din Europa, dar si din China si Coreea de Sud, care expun pe o suprafata de 1.300 de metri patrati.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Aproape-10.000-de-romani-s-au-tratat_-anul-trecut_-in-clinicile-si-spitalele-din-Viena_16607/

lauff lautf laurf