Imprimare

OMS: Numarul deceselor provocate de rujeola a scazut foarte mult in ultimul deceniu

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Numarul deceselor provocate de imbolnavirile de rujeola (pojar) la nivel mondial a scazut cu aproape 75% in ultimul deceniu, o scadere importanta dar care nu atinge obiectivul de 90% fixat de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), anunta Agerpres.

Conform oficialilor OMS, aproximativ 9,6 milioane de copii au fost salvati de la potentiale imbolnaviri mortale de rujeola datorita campaniilor de vaccinare in perioada 2000 - 2010. Numarul deceselor provocate de pojar in randul copiilor, in aceasi perioada, a scazut de la aproximativ 535.300 la 139.300 (scadere de 74%).

Din nefericire acest raport nu poate fi foarte exact pentru ca datele folosite in alcatuirea lui provin doar din 65 de tari. Pentru celelalte 128 de tari OMS a folosit estimari si modele statistice, obtinand valori mai mult sau mai putin aproximative privind incidenta mortalitatii provocate de pojar in randul copiilor.

"Este totusi un succes important in lupta impotriva acestei maladii", sustine Peter Strebel, un expert in problema pojarului din cadrul OMS, si unul dintre autorii raportului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/OMS_-Numarul-deceselor-provocate-de-rujeola-a-scazut-foarte-mult-in-ultimul-deceniu_16606/

lauff lautf laurf