Imprimare

53,84% din pacientii unui medic ortodont sunt copii pana in 16 ani

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 50% dintre cei care apeleaza la un medic ortodont sunt copii si tineri cu varste cuprinse intre trei si 16 ani. Potrivit unui esantion de 1211 subiecti, copiii cu varsta cuprinsa intre 3 si 11 ani reprezinta 40,63%, din care 56,71% sunt de sex feminin, iar cei cu varsta intre 11 si 16 ani detin un procentaj de 13,21%, din care 60,63% sunt de sex feminin.

Tendinta deriva din faptul ca educatia ortodontica nu este la cote foarte inalte, perceptia generala fiind aceea ca problemele ortodontice pot fi rezolvate numai in perioada in care au erupt toti dintii permanenti, ceea ce este fals.

Lipsa de spatiu, problema cu care se confrunta copiii intre 3 si 11 ani

Problema frecventa cu care se confrunta copiii intre 3 si 11 ani este lipsa de spatiu, intrucat dintii permanenti nu au loc, fiind mai mari decat cei de lapte, acestia vor iesi fie in fata, fie in spatele spatiului, fie strambi. Acest lucru poate fi cauzat de respiratia incorecta, cresterea insuficienta a maxilarelor, prezenta polipilor, a amigdalelor hipertrofice, a obiceiurilor de sugere de deget si de introducere a diverselor obiecte in gura, deformand oasele.

O alta cauza poate fi genetica. 40-50% dintre cazurile de lipsa de spatiu sunt ereditare, restul fiind dobandite dintr-o nefunctionare corecta a sistemului respirator, de deglutitie si a obiceiurilor vicioase.

In perioada copilariei se pot rezolva atat probleme ce tin de stomatologia ortopedica, precum si probleme ortodontice. Ce puncteaza, insa, clinica Ortodent, cea care a realizat sondajul de piata, oamenii trebuie sa fie bine informati asupra faptului ca la medicul ortodont se poate apela indiferent de varsta.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/53_84_-din-pacientii-unui-medic-ortodont-sunt-copii-pana-in-16-ani_16613/

lauff lautf laurf