Imprimare

Participare mare la Simpozionul national Patologia Respiratorie in Practica Medicala Curenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Peste 300 de medici si asistenti medicali din toata tara participa la Simpozionul national "Patologia Respiratorie in Practica Medicala Curenta". Temele dezbatute sunt de importanta majora in ceea ce priveste pneumologia.

"Simpozionul a ajuns la cea de-a treia editie, cand, intr-adevar incununam reusita evenimentelor anterioare si acest lucru este confirmat de prezenta foarte mare a cadrelor medicale din toata tara. Pentru anul viitor, ne gandim la organizarea unui eveniment de o amploare si mai mare. Participantii vor fi in numar de peste 300. Astazi, are loc o conferinta de presa ce precede evenimentul in sine, care isi va deschide portile maine, la orele 13.00", a precizat Tiberiu Tataru, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu".

Printre medicii care vor sustine dezbateri se numara si gorjeanul Constantin Marica, vicepresedinte al Societatii Romane de Pneumologie si expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

"Ceea ce este nou in acest an este faptul ca va participa, din partea OMS, raportorul pentru tuberculoza din Europa de Sud-Est. Simpozionul are foarte multe sedinte si nu se opreste la tuberculoza, ci incearca sa concretizeze anumite cunostinte si despre alte boli. Rezultatele se vad", a explicat prof.univ.dr. Constantin Marica.

Simpozionul este organizat de Spitalul de Pneumoftiziologie "Tudor Vladimirescu" si Houstan NPA, cu sprijinul Consiliului Judetean Gorj si al Universitatii Constantin Brancusi.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Participare-mare-la-Simpozionul-national-_Patologia-Respiratorie-in-Practica-Medicala-Curenta__16615/

lauff lautf laurf