Imprimare

Romania, gazda primul congres international despre turismul balnear si medical

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va organiza in septembrie, in Romania, impreuna cu Organizatia Mondiala a Turismului (OMT), primul congres international despre turismul balnear si medical, transmite Agerpres.

"In Romania se gasesc resurse naturale cu efect terapeutic din toate grupele incadrate in nomenclatorul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, iar factorii naturali ne plaseaza printre tarile cu cele mai importante astfel de resurse. in ultima perioada am realizat investitii in dezvoltarea infrastructurii turistice balneare, am atestat primele localitati ca statiuni turistice balneare si, bineinteles, am inceput promovarea acestui produs turistic atat in plan intern, cat si la cele mai importante evenimente internationale. Mai mult decat atat, ne pregatim pentru anul 2013, cand va intra in vigoare directiva europeana privind asistenta medicala transfrontaliera prin care cetatenii Uniunii vor beneficia de statutul de asigurat in oricare tara comunitara", a declarat Cristian Petrescu, ministrul roman al Dezvoltarii si Turismului.

La eveniment vor participa cei mai importanti specialisti internationali in turismul de sanatate, medici, turoperatori si alti reprezentanti ai industriei mondiale a turismului.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Romania_-gazda-primul-congres-international-despre-turismul-balnear-si-medical_16624/

lauff lautf laurf