Imprimare

Medici de familie suceveni pot efectua electrocardiograme in cabinetele proprii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii de familie suceveni vor putea depista afectiunile cardiovasculare ale pacientilor lor, dupa ce prin implementarea unui proiect european acestia vor avea posibilitatea sa efectueze electrocardiograme in cabinetele lor, informeaza Agerpres.

Medicii au primit electrocardiografe si laptopuri, fiind conectati online cu specialistii Clinicii de Cardiologie din Iasi. Badrajan a explicat ca, printr-un soft special, ei transmit electrocardiograma catre cardiologii ieseni care o citesc si, in cel tarziu 24 de ore, trimit rezultatul, iar pacientii raman inregistrati in baza de date a clinicii iesene si a medicilor de familie respectivi.

"Noi putem trimite doar electrocardiogramele persoanelor care acuza tulburari de ritm cardiac si dureri precordiale, in regim de urgenta sau obisnuit. Sunt persoane la care medicii de familie din program au descoperit probleme cardiace. Electrocardiograful poate fi si detasat la domiciliul bolnavului. E un proiect benefic pentru ca venim, astfel, in sprijinul pacientilor carora le putem da acum o electrocardiograma sa mearga si la controlul de specialitate, colaborand cu medicii cardiologi din policlinica. Proiectul este bine venit si pentru ca invatam si capatam experienta. Nu suntem platiti pentru asta, iar in plus cumparam hartia si gelul, dar noi suntem multumiti ca facem medicina din convingere profesionala", a declarat Irina Badrajan, secretarul Colegiului Medicilor Suceava.

Proiectul se va derula pe o perioada de cinci ani si de el vor beneficia cel putin 50 de pacienti inscrisi la fiecare dintre medicii de familie care au contract cu institutul iesean.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Medici-de-familie-suceveni-pot-efectua-electrocardiograme-in-cabinetele-proprii_16622/

lauff lautf laurf