Imprimare

Calitatea de asigurat, dovedita prin intermediul aplicatiei SIUI on-line

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Asiguratii nu mai sunt nevoiti sa prezinte adeverinta de asigurat unitatilor medicale si medicilor care se afla in relatie contractuala cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate a judetului Timis.

Conform unui comunicat de presa, furnizorul de servicii medicale poate verifica daca o persoana este sau nu asigurata prin introducerea CNP-ului in aplicatia on-line disponibila pe site-ul CJAS Timis.

In cazul in care, in urma verificarii, persoana figureaza ca fiind asigurata, aceasta are dreptul la serviciile medicale care se impun, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Apel la furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.J.A.S

"Facem un apel la furnizorii de servicii medicale aflati in relatie contractuala cu C.J.A.S. Timis de a-si insusi acest mod de lucru atat pentru a-si simplifica munca, cat si pentru a veni in sprijinul asiguratilor si a-i scuti de drumuri inutile. Dorim sa precizam faptul ca aceasta aplicatie este implementata de o perioada lunga de timp si are drept scop cresterea calitatii actului medical", a declarat Calin Cristian Careba, Presedinte - Director General la CJAS Timis.

Solicitarea adeverintei care atesta calitatea de asigurat se face la ghiseele institutiei noastre pe baza bonului de ordine, de luni pana vineri, intre orele 800 – 1600.

Medicii de familie cer adeverinte de salariat

Mai multi medici de familie care au dorit sa-si pastreze anonimatul sustin ca solicita aceste documente pentru controalele de la casele de sanatate sau pentru unele rezultate confuze care apar in momentul interogarii bazelor de date.

"Sunt cazuri in care o persoana apare asigurata in baza de date de pe site-ul CNAS, dar in bazele noastre de date apare neasigurata. Chiar acum am un domn care vine in cabinet cu aceasta problema", a spus un medic de familie din Bucuresti.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Calitatea-de-asigurat_-dovedita-prin-intermediul-aplicatiei-SIUI-on-line_16619/

lauff lautf laurf