Imprimare

Telocitele, recunoscute in mai mult de 50 de laboratoare de pe cele cinci continente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Stadiul noilor cercetari in domeniul telocitelor a fost prezentat de acad. prof. Laurentiu M.Popescu in cadrul conferintei "Telocitele si medicina regenerativa", sustinuta cu prilejul Zilei Internationale a Proprietatii Intelectuale.

El a subliniat ca telocitele se gasesc si in piele si a mentionat ca acestea sunt un tip de celule interstitiale care se gasesc aproape in tot organismul, in rinichi, in inima, in glanda mamara, stomac, creier.

In legatura cu tandemul telocite-celule stem, aceasta este o solutie mai buna pentru terapia cu celule stem, a spus prof. dr Laurentiu Popescu. El a explicat ca exista celule stem cu potential de a forma orice fel de celule din ele si ca au un potential de regenerare care exista, dar dormiteaza. Prof. dr. Laurentiu M.Popescu a accentuat ca este o ipoteza stiintifica si nu date certe.

Deocamdata, se studiaza aceste aspecte si probabil ca studiul va mai dura un an sau doi.

"In concluzie, curand vom putea injecta dupa infarctul de miocard telocite semnalate fluorescent si vom putea urmari ce pot ele sa faca sau ce fac efectiv", a explicat profesorul.

In ceea ce priveste existenta telocitelor in piele, medicul a mentionat ca si candidat pentru o interventie cu telocite psoriazisul, dar este posibil sa fie si alte boli care sa fie mai usor de tratat cu telocitele.

Referindu-se la stadiul cercetarilor in acest domeniu, prof. Laurentiu Popescu a aratat ca pana acum s-a evidentiat ca exista telocite in creier si piele si unde sunt ele localizate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Telocitele_-recunoscute-in-mai-mult-de-50-de-laboratoare-de-pe-cele-cinci-continente_16627/

lauff lautf laurf