Imprimare

Ladislau Ritli, interimar pentru a doua oara la Sanatate

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Ministrul Ladislau Ritli ramane in fotoliul de la Sanatate, insa in functia de interimar, incepand de astazi. Asta pentru ca motiunea de cenzura a opozitiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Mihai-Razvan Ungureanu fiind demis.

"Ministrul ramane interminar pana va fi desemnat un nou Guvern, la fel ca si ceilalti membri ai cabinetului. Dupa o anumita perioada de timp, se va propune un nou Cabinet, care va trebui aprobat de camerele reunite ale Parlamentului", a declarat pentru PaginaMedicala.ro, Oana Grigore, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii.

Deocamdata, activitatea Ministerului Sanatatii, agenda privind realizarea noului proiect de lege sanitara va continua ca si pana acum. Cu alte cuvinte, anuntul reprezentantilor Ministerului privind lansarea cat de curand a capitolului referitor la asigurarile de sanatate din noua lege sanitara ramane si el valabil. "Se va merge la fel. Legea sanatatii nu este o lege a unui anume Guvern. Este un proiect cu care toate partidele au fost de acord", a mai adaugat Oana Grigore.

Reamintim ca dr. Ritli este pentru a doua oara ministru interimar. Prima situatie a avut loc in momentul in care fostul premier Emil Boc si-a dat demisia din Guvern. La inceputul lunii februarie a acestui an, Ladislau Ritli a primit un vot de incredere din partea Comisiilor de sanatate ale Camerei Deputatilor si Senatului, pentru functia de ministru al Sanatatii in viitorul guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu. El a prezentat ca principal obiectiv al mandatului sau realizarea noului proiect de lege a sanatatii.

Ladislau Ritli a preluat pentru prima oara portofoliul de la Sanatate in august 2011, dupa ce si-a depus juramantul de investitura. Printre obiectivele mandatului sau a anuntat in acea perioada imbunatatirea managementului financiar, creasterea si diversificarea veniturile din sanatate, eliminarea scurgerile din sistem si introducerea sistemul de coplata.

De asemenea, Ritli a marturisit dupa preluarea mandatului ca doreste continuarea masurilor de informatizare incepute de predecesorul sau, Attlia Cseke. In opinia sa, masurile privind cadrul de sanatate, fisa electronica si reteta electronica vor ajuta la eliminarea fraudei din sectorul sanitar.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Ladislau-Ritli_-interimar-pentru-a-doua-oara-la-Sanatate_16631/

lauff lautf laurf