Imprimare

Presedintele CMR: Guvernul Ungureanu nu a avut actiuni concrete, ci doar intentii!

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Prim-ministrul Mihai-Razvan Ungureanu a avut cel mai scurt mandat de premier, de numai trei luni de zile. Contactat de PaginaMedicala.ro, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, prof. dr. Vasile Astaratoae, sustine ca Guvernul MRU nu a avut actiuni concrete, ci doar intentii. 

"Trei luni de zile nu inseamna mai nimic intr-o guvernare. Atat prim-ministrul, cat si ministrii nu au facut altceva decat sa continue un program politic stabilit in coalitie. Intr-un timp atat de scurt, nu poti lua niciun fel de decizii majore", a declarat prof. dr. Vasile Astarastoae

Unul dintre obiectivele premierului Mihai-Razvan Ungureanu era finalizarea legii sanatatii in acest an si adoptarea ei de catre Parlament. Reprezentantul medicilor din Romania sustine, insa, ca legea sanatatii este prea importanta pentru a fi asumata. 

Legea Sanatatii nu ar fi fost adoptata anul acesta

"O noua lege a sanatatii este necesara, avand in vedere faptul ca Legea 95/2006 nu este in concordanta cu realitatile sistemului romanesc de azi. Oricum, un act normativ de o asmenea importanta nu ar putea fi adoptat prin asumare si, in niciun caz, nu ar fi fost adoptata in cadrul Guvernului Ungureanu. Trebuie sa existe dezbateri cand vorbim de o astfel de lege. Noul Guvern va avea un punct de plecare din concluziile consultarilor si din capitolul care a fost deja publicat pe minister", a continuat prof. dr. Vasile Astarastoae. 

Potrivit acestuia, capitolul privind reforma spitalelor publice nu va suferi modificari substantiale. 

Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu a cazut astazi. Motiunea de cenzura a opozitiei a trecut cu 235 de voturi "pentru", Guvernul Ungureanu fiind demis.

In ceea ce priveste Ministerul Sanatatii, el va fi condus, in continuare de dr. Ladislau Ritli, ca si ministru interimar.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Presedintele-CMR_-_Guvernul-Ungureanu-nu-a-avut-actiuni-concrete_-ci-doar-intentii__16632/

lauff lautf laurf