Imprimare

Peste jumatate din medicii englezi sustin privarea fumatorilor si obezilor de anumite tratamente

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Mai mult de jumatate din medicii din Marea Britanie sprijina masurile controversate, de a refuza anumite tratamente, care nu sunt urgente, pentru fumatori si obezi, anunta adevarul.ro.

Desi sondajul a fost optional, 593 dintre cei 1.096 de medici care au participat au fost de acord cu aceasta propunere. Asta pentru ca se considera ca eficienta anumitor proceduri este mai mica pentu cei cu un stil de viata nesanatos, iar medici spun ca nu ar trebui sa foloseasca resursele, deja limitate, pentru astfel de cazuri.

In unele parti din Anglia fumatorii si obezii sunt deja respinsi la tratamentele de fertilizare in vitro, precum si la inlocuirile de sold si genunchi la clinicile private.

Pe de alra parte, pacientii nu sunt revoltati de aceste masuri, spunand ca sunt privati de drepturile fundamentale ale omului. De aceeasi parere este si medicul Clare Gerada: "In mod evident, renuntarea la fumat este un lucru bun, dar sa santajezi oamenii spunandu-le ca ei trebuie sa renunte daca vor sa fie tratati, nu este ceea ce medicii ar trebui sa se faca".

Interzicerea tratamentului de orice fel a fost criticata si de catre presedintele British Medical Association, dr. Mark Porter: "Exista situatii in care un medic poate recomanda unei persoane obeze sa slabeasca inainte de operatie, pentru a se putea merge mai departe, in conditii de siguranta, dar interdictiile de tratament sunt total inacceptabile".

Deja ca in 25 din 91 dintre centrele de asistenta primara din Anglia s-au impus anumite interdictii de tratament incepand cu luna aprilie a anului trecut.

Aceasta masura a devenit deja functionala in Ungaria, unde pacientii cu diabet care nu-si vor respecta dieta nu vor mai beneficia de cele mai performante tratamente subventionate.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Peste-jumatate-din-medicii-englezi-sustin-privarea-fumatorilor-si-obezilor-de-anumite-tratamente_16639/

lauff lautf laurf