Imprimare

Fostul spital din Baia Sprie se redeschide anul viitor

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Fostul spital orasenesc din Baia Sprie, inchis in 2011, va fi redeschis. Asta printr-un parteneriat intre primaria orasului si cativa asociati din Franta si Germania, informeaza Agerpres.

Administratia locala a demarat deja lucrarile de modernizare a fostului spital care in aproximativ un an de zile va fi redeschis pacientilor. Lucrarile merg greoi din cauza lipsei fondurilor necesare.

"Suntem in faza inaintata de tratative cu parteneri din Austria si Germania pentru a putea finanta cel putin o partea investitiei evaluata la aproximativ 200.000 de euro. Deocamdata am reusit sa reparam acoperisul spitalului, iar in proportie de 20 % au fost refacute si zugravite saloanele si cabinetele medicale. In cel putin sase luni de zile, spitalul orasenesc ar putea fi functional", a declarat Dorin Pasca, primarul orasului Baia Sprie.

Dupa ca e fost inchis, spitalul a fost preluat de primarie, care a lansat o subscriptie publica atragand aproape 30.000 de euro, in perspectiva redesechiderii fostei unitati medicale.

Acum, unitatea medicala va functiona in sistem privat, insa administratia locala va detine un pachet majoritar de actiuni in noua societatea medicala infiintata. O parte din aparatura medicala necesara functionarii sectiilor medicale va fi pusa la dispozitie de partenerii straini. Viitoarele sectii medicale vor acoperi domeniul medicinei interne, chirurgiei, stomatologie, pediatrie, oftalmologie, psihiatrie-psihologie, dar si medicina de familie.

Personalul medical care urmeaza sa activeze e pregatit, dar exista si un proiect al primariei prin care ofera conditii de munca atractive medicilor si asistentilor medicali dornici sa lucreze in spital.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Fostul-spital-din-Baia-Sprie-se-redeschide-anul-viitor_16638/

lauff lautf laurf