Imprimare

Camere video, pe ambulantele SMURD Hunedoara

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Cinci ambulante SMURD din judetul Hunedoara au fost echipate cu camere video si modemuri conectate la reteaua de internet mobil. Astfel, paramedicii pot trimite catre dispeceratul central de la Targu Mures si catre spitalele de urgenta imagini video cu pacientii si parametrii medicali ai acestora. Ambulantele sunt amplasate in Orastie, Simeria, Baita, Brad si Ilia, informeaza Agerpres.

Paramedicii vor avea fixata pe casca sau pe umar o camera video prin care medicii din spital sau dispecerat vor putea vedea in timp real bolnavul, locul accidentului si toate amanuntele din acel perimetru.

"Folosirea acestor echipamente va duce la o imbunatatire a serviciilor medicale de urgenta, in special in zonele unde nu sunt amplasate statii de ambulanta incadrate cu medici. Echipamentele sunt conectate la reteaua de internet mobil, de mare viteza, ce apartine operatorului Vodafone - care acopera 90% din populatia Romaniei, printr-o solutie de telemedicina unica in Europa", a declarat lt. Anemona Doda, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.

In judetul Hunedoara functioneaza acum opt module SMURD in care isi desfasoara activitatea 78 de paramedici. Fiecare modul este dotat cu ambulante moderne, iar pentru interventii in zona de munte a fost cumparata o masina cu tractiune integrala, in cadrul campaniei de redirectionare a 2% din impozitul pe venit.

In ultimii trei ani, numarul interventiilor SMURD in judetul Hunedoara s-a dublat, in anul 2011 fiind rezolvate peste 5.600 de solicitari adresate echipajelor de paramedici.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Camere-video_-pe-ambulantele-SMURD-Hunedoara_16637/

lauff lautf laurf