Imprimare

Curs de ecografie fetala pentru medicii ginecologi, la Iasi

Adaugat in Stiri din domeniul medical

UMF Gr. T. Popa Iasi si Colegiul Medicilor Iasi organizeaza cel de-al patrulea curs de ecografie fetala, intitulat „Aspecte practice in screening-ul si diagnosticul prenatal pentru patologia cromozomiala”.

Cursul se adreseaza medicilor de obstetrica si ginecologie din spitalele non-universitare cu experienta in screening-ul prenatal pentru patologia cromozomiala. Conform unui comunicat de presa, vor fi abordate aspecte practice privind screening-ul prenatal pentru patologia cromozomiala atat din primul cat si din cel de-al doilea trimestru de sarcina.

Totodata, se va discuta despre ecografia genetica din trimestrul doi de sarcina, va fi prezentat screening-ul combinat din trimestrul doi (ecografie genetica + dublul test / triplul test) si va fi descris modul de calcul al riscului pentru trisomia 21 in cadrul screening-ului combinat din trimestrul doi, care este foarte util in stabilirea indicatiei pentru diagnosticul prenatal invaziv.

In plus, vor fi prezentate aspectele practice legate de metodele invazive de diagnostic prenatal, respectiv punctia de vilozitati si amniocenteza.

Anomaliile cromozomiale fetale se determina cu ajutorul aparatului Brahms Kryptor care reprezinta standardul de aur pentru screeningul biochimic de prim trimestru.

Autor: Claudia Spridon

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Curs-de-ecografie-fetala-pentru-medicii-ginecologi_-la-Iasi_16646/

lauff lautf laurf