Imprimare

Un infirmier si patru medici de la SCJU Sibiu, anchetati in continuare pentru neglijenta

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Comisia de etica a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu amana pentru vineri verdictul in cazul unui infirmier si a patru medici acuzati de familia unui pacient decedat ca l-au neglijat si ca l-au scapat pe jos de pe targa, anunta Agerpres.

"Comisia de Etica si Deontologie Medicala a SCJU Sibiu s-a intrunit si a cercetat foile de observatie medicala si declaratiile celor implicati in cazul decesului pacientului de 62 de ani. O serie din acuzele initiale vehiculate in mass-media (cadere de pe targa sau trantirea pacientului de catre infirmier) nu s-au confirmat in urma verificarii declaratiilor depuse", se arata intr-un comunicat de presa.

Conducerea unitatii medicale sustine ca, deocamdata, ancheta este in curs de derulare. In aceasta cauza sunt cercetati un infirmier, doi medici oncologi, un chirurg si un neurochirurg.

"Totodata, s-au constatat unele deficiente de respectare a indicatiilor stabilite pentru conduita pacientului. in vederea clarificarii nerespectarii acestora, respectiv a modului de manageriere a pacientului in perioada primei internari, comisia a solicitat date suplimentare care vor fi analizate vineri, inainte de elaborarea unor concluzii si de luarea unor masuri necesare in acest caz", se mai arata in comunicat.

Familia pacientului decedat sustine in continuare ca barbatul ar fi fost scapat pe scari de pe targa de catre infirmierul care trebuia sa il ajute sa ajunga de la Oncologie la o alta sectie a spitalului pentru investigatii medicale. In plus, rudele mai sustin si ca certificatul medico-legal eliberat in urma autopsiei arata ca principala cauza a mortii ar fi fost traumatismul provocat la cap prin cazatura.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Un-infirmier-si-patru-medici-de-la-SCJU-Sibiu_-anchetati-in-continuare-pentru-neglijenta_16649/

lauff lautf laurf