Imprimare

Depresia la locul de munca ar trebui sa fie o prioritate in UE

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Lupta impotriva depresiei la locul de munca trebuie sa fie o prioritate la nivelul Uniunii Europene, sustine asociatia European Depression Association (EDA), citata de Agerpres.

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, depresia este una dintre cele mai epuizante stari şi se anticipeaza ca ar urma sa devina cea mai importanta cauza de dizabilitati pana in 2030.

Depresia este cea mai raspandita provocare asupra sanatatii mintale a persoanele la varsta activa, 11% din cetatenii UE spunand ca au suferit de aceasta problema la un anumit moment din viata.

Costurile socio-economice ale depresiei sunt 'semnificative' şi reprezinta o povara pentru familii, sistemele de sanatate, societate şi economie in general, precizeaza EDA. Costurile concrete ale tulburarilor de dispozitie in Europa erau estimate la 113,4 miliarde de euro in 2010, insa dimensiunea intregii probleme nu este pe deplin recunoscuta.

Majoritatea costurilor, 72 de miliarde de euro (63%), sunt considerate a fi costuri indirecte cum ar fi, spre exemplu, scaderea productivitatii la munca sau concediile medicale.

Numai jumatate din toti pacientii sunt diagnosticati şi numai jumatate din cei diagnosticati primesc tratament corespunzator.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Depresia-la-locul-de-munca-ar-trebui-sa-fie-o-prioritate-in-UE_16652/

lauff lautf laurf