Imprimare

Diploma de Excelenta pentru contributia adusa cercetarii stiintifice, inmanata Universitatii Arad

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" (UVVG) din Arad a primit o Diploma de Excelenta pentru contributia adusa de universitatea aradeana in domeniul cercetarii stiintifice, prin Centrul de Cercetari ale Stiintelor Vietii. Premiul a fost inmanat prof.univ.dr. Aurel Ardelean, de catre prof.univ.dr. Constantin Ionescu - Targoviste, in cadrul Congresului Anual al Asociatiei Medicale Romane (AMR), desfasurat recent la Bucuresti, anunta Agerpres.

UVVG Arad este singura universitate din tara care a fost premiata cu acest prilej.

"A fost un eveniment important avand in vedere ca este prima diploma pe care UVVG Arad si Institutul de stiinte ale Vietii o obtine pentru cercetarile stiintifice pe linie medicala si de biologie, dotarile institutului fiind apreciate de catre o comisie din partea AMR, care l-a vizitat recent. Suntem onorati si multumim AMR pentru acordarea Diplomei de Excelenta. Pe baza protocolului pe care l-am incheiat cu AMR, vom continua cercetarile in domeniul medical si cel biologic si microbiologic", a declarat, prof.univ.dr. Aurel Ardelean, presedintele UVVG Arad.

Asociatia Medicala Romana a fost infiintata in anul 1857 de catre dr. Nicolae Kretulescu si dr. Carol Davila sub numele de "Societatea Medicala, stiintifica din Romania". Scopul ei era "de a tine corpul medical in curent cu progresul stiintei, spre imbunatatirea serviciului medical public".

In 1991, Uniunea Societatilor de stiinte Medicale, prin statutul revizuit, a obtinut personalitatea juridica conform H.G. 265/ iulie 1992 sub noua denumire de Asociatia Medicala Romana.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Diploma-de-Excelenta-pentru-contributia-adusa-cercetarii-stiintifice_-inmanata-Universitatii-Arad_16661/

lauff lautf laurf