Imprimare

Campanie de strangere de fonduri, pentru renovarea salii de asteptare a IOMC Bucuresti

Adaugat in Stiri din domeniul medical

S-a dat startul campaniei „Daruieste zambete copiilor”, care urmareste sustinerea Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” (IOMC) din Bucuresti. Initiativa se desfasoara in perioada 1 mai-30 septembrie si are drept scop strangerea de fonduri pentru renovarea salii de asteptare a ambulatoriului IOMC.

Mai exact, pentru fiecare produs din gama de protectie solara Anthelios, produs ce catre compania La Roche-Posay vandut pe durata campnaiei, doi lei vor fi donati catre modernizarea salii de asteptare.

Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului „Alfred Rusescu” (IOMC) a fost infiintat in urma cu peste jumatate de secol si este una dintre unitatile care ofera asistenta medicala zi si noapte in unitatile spitalicesti ambulatorii. Cercetarea stiintifica in domeniul sanatatii mamei si copilului este un obiectiv major al activitatii unitatii medicale, care este si coordonatorul a numeroase programe nationale de sanatate a mamei si copilului.

50% dintre romani nu cunoasc riscurile expunerii la soare

Peste 50% din populatie nu este constienta de riscurile expunerii zilnice la razele soarelui, arata un studiu realizat de catre compania farmaceutica. Mai mult, 30% dintre romanii intervievati nu folosesc niciodata produse de protectie solara, in timp ce 31% utilizeaza produse cu factor de protectie solara numai atunci cand merg la plaja.

Daca adultii sunt putin cam nepasatori in ceea ce priveste sanatatea pielii lor, lucrurile se schimba cand vine vorba de copii. Cercetarea a aratat ca parintii sunt mult mai atenti cand este vorba despre protectia copiilor. Astfel, 20% dintre copii sunt protejati intotdeauna de razele soarelui, iar 45% folosesc deseori produse de protectie solara.

Studiul a fost realizat in 2011, cu ajutorul a 200 de medici dermatologi si pediatrii din Romania, pe un esantion de 7700 de adulti si 455 de copii.

Totodata, un studiu clinic important, desfasurat in Australia timp de 15 ani pe un esantion de peste 1600 de adulti, a demonstrat pentru prima data ca folosirea cu regularitate a cremelor de protectie solara reduce riscul aparitiei melanomului. Cercetarea, realizata de dr. Adele Green si publicata in Journal of Oncology, demonstreaza reducerea aparitiei melanomului, chiar si a celor mai severe forme, la persoanele care au aplicat zilnic un produs de protectie solara.

Autor: Mirabela Viasu

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Campanie-de-strangere-de-fonduri_-pentru-renovarea-salii-de-asteptare-a-IOMC-Bucuresti_16670/

lauff lautf laurf