Imprimare

Braila: Test gratuit pentru depistarea cancerului de col uterin

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Un program de screening pentru depistarea a cancerului de col uterin a fost demarat in judetul Braila la initiativa dr. Lucian Caprariu, angajat al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie, testarea urmand sa se desfasoare gratuit din doi in doi ani, anunta Agerpres.

Pe langa testul Babes-Papanicolau, programul initiat de dr. Caprariu include si un curs de educatie sanitara si de informare cu privire la cancerul de col uterin, care se va desfasura la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie.

"Vreau sa le ofer femeilor testarea Babes -Papanicolau gratis, o data la 2 ani, daca rezultatele sunt bune si cat de des este nevoie, daca sunt probleme. Intervalul propus pentru testarea gratuita a femeilor in cadrul programelor Ministerului Sanatatii, respectiv de 5 ani, nu este suficient ca Romania sa scape de pozitia de lider european in ceea ce priveste incidenta cazurilor de cancer de col uterin", a declarat dr. Caprariu.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Braila_-Test-gratuit-pentru-depistarea-cancerului-de-col-uterin_16669/

lauff lautf laurf