Imprimare

Spitale din Iasi, fara apa din cauza unei avarii

Adaugat in Stiri din domeniul medical

Medicii ieseni au fost nevoiti sa cumpere apa sau sa apeleze la rezerve pentru a asigura asistenta medicala in bune conditii, transmite Agerpres. Au existat si cazuri in care chirurgii au reprogramat operatiile.

"In urma cu 30 de minute un pacient de 45 de ani a ajuns intoxicat cu opiacee, iar pentru efectuarea spalaturilor gastrice nu exista apa. Pentru asigurarea celor 4 - 6 litri de apa necesari spalaturii gastrice am cumparat apa de la chioscul de peste drum de spital. Ne intrebam cum vom asigura igiena pacientilor si apa potabila pentru personal", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, de la Centrul de Trauma si Toxicologie.


Un alt spital afectat a fost si Spitalul Sfantul Spridon, cea mai mare unitate medicala din zona de est a Romaniei. Pentru a rezolva problemele, medicii au apelat la colegii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, pentru a aduce apa cu ajutorul a doua cisterne.

Probleme au intampinat si cei de la Spitalul de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda din Iasi, aceasta fiind cea mai mare maternitate din Moldova.

"Am apelat la rezerva de 500 de litri pe care noi o avem disponibila. Vom face economie pana la rezolvarea problemei", a declarat prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda.

Sursa: PaginaMedicala.ro

Sursa http://www.paginamedicala.ro/stiri-medicale/Spitale-din-Iasi_-fara-apa-din-cauza-unei-avarii_16666/

lauff lautf laurf